Горивна добавка-каква ????
Горивна добавка-каква ????
Здравейте пичове. Някой може ли да предложи горивна добавка, от която е доволен. Става дума по-скоро за профилактика на горивната система (бензин)според мен нямам нищо запушено. Отзиви за Redex??? Препоръчали са я на 1 колега.
Avensis 7A-FE
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Горивна добавка-каква ????
Пробвал съм и бензиновата и дизеловата. Не видях никаква разлика от първата,но не съм имал и оплаквания от двигателя, просто за проба дали наистина 'дава' някаква икономия. На дизел помпа-дюза мога смело да заявя, че понижи разхода с около 5% еднократно, без вредни последствия, но и без траен ефект.KingSteve написа:... Отзиви за Redex??? ...
Ти какъв ефект очакваш?
- Aleksandar
Redex i STP sa svetovni marki. A Helios sa balgarski, no i te sa dobri. Deistvat predimno za profilaktika. Nalivat se predi da pylnite benzin da mogat da se razbyrkat po-dobre. Saveta e sled pyrvoto [polzvane na cial rezervoara se smeni gorivnia filtar, 4e svaliat mnogo bokluci kym nego
Toyota Avensis AT221 7A-FE
И аз преди години пробвах Redex,просто ей така,не усетих разлика.След това смених свещи(защото им бе дошло време) и останових че са целите червени вместо сиви.Повече не съм я ползвал.
Сега доста често ползвам добавката на NOS,доволен съм от разхода и пъргавина на двигателя,свещите са с нормален цвят.
Сега доста често ползвам добавката на NOS,доволен съм от разхода и пъргавина на двигателя,свещите са с нормален цвят.
КЕФ ЦЕНА НЯМА
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
След това смених свещи(защото им бе дошло време) и останових че са целите червени вместо сиви

Avensis 7A-FE
Деиствително,аз бях писал за Лъки Моли че ми зачерви свещите.Но на опаковката изришно пише да не се налива повторно след по-малко от 2000км.За Редекс не съм виждал такъв ефект.Поли,какви са тия NOS и кой ги предлага?KingSteve написа:След това смених свещи(защото им бе дошло време) и останових че са целите червени вместо сивиможе би затова са я кръстили REDex biggrin.gif .. базикам се естествено. Някой беше споменал във форума за Liqui Moli че била мн. здрава и с добър почистващ ефект, но свещите били пак червени после..баси всички добавки ли действат така? А относно горивния филтър скоро го смених .. ако пак го задръсти...
Е кой? biggrin.gifkristian написа:Деиствително,аз бях писал за Лъки Моли че ми зачерви свещите.Но на опаковката изришно пише да не се налива повторно след по-малко от 2000км.За Редекс не съм виждал такъв ефект.Поли,какви са тия NOS и кой ги предлага?KingSteve написа:След това смених свещи(защото им бе дошло време) и останових че са целите червени вместо сивиможе би затова са я кръстили REDex biggrin.gif .. базикам се естествено. Някой беше споменал във форума за Liqui Moli че била мн. здрава и с добър почистващ ефект, но свещите били пак червени после..баси всички добавки ли действат така? А относно горивния филтър скоро го смених .. ако пак го задръсти...
Има няколко варианта.
1.Clean- Почиствяане
2.Street-Повишаване на октановото число+3 и подържане на гор.система:
http://www.essexracing.com/product_info ... cts_id=352
3.Off Road Formula- Повишаване на октановото число+6-7 и подържане на гор.система:
http://www.essexracing.com/product_info ... cts_id=350
4.Racing-Повишаване на октановото число+6-7 +Нитрометан(охлажда горивната смес и гаси детонацийте) и подържане на гор.система:
http://www.essexracing.com/product_info ... cts_id=351
Пълна информация:
http://www.speeding.co.uk/acatalog/NOS_ ... tives.html
Подобно за Дизел:
http://www.stanadyne.com/view.php?id=45
КЕФ ЦЕНА НЯМА
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
Здравейте,Aleksandar написа:Redex i STP sa svetovni marki. A Helios sa balgarski, no i te sa dobri. Deistvat predimno za profilaktika. Nalivat se predi da pylnite benzin da mogat da se razbyrkat po-dobre. Saveta e sled pyrvoto [polzvane na cial rezervoara se smeni gorivnia filtar, 4e svaliat mnogo bokluci kym nego
когато вземах моята кола с D4D ми препоръчаха като профилактика на всеки 5 резервоара да слагам в шестия добавка STP и да сипвам от обикновената нафта а не от по-скъпата. Важното било да е от OMV или Petrol.
Мнения?
Кажи го твърдо:АЗ
Поли ,предложи ми нещо коетоевентуално да ползвам за прочистване и нещо което да ползвам постоянно като добавка.Щото мотора дето карам сега е фрашкан с електроники и е с FAP(т.е. филтър за "саждите").
Ако искаш пиши тук ако искаш на ЛС.Е разбира се дай и някаква цена.Разходните норми се виждат в сайта.
Поли ,предложи ми нещо коетоевентуално да ползвам за прочистване и нещо което да ползвам постоянно като добавка.Щото мотора дето карам сега е фрашкан с електроники и е с FAP(т.е. филтър за "саждите").
Ако искаш пиши тук ако искаш на ЛС.Е разбира се дай и някаква цена.Разходните норми се виждат в сайта.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
За да запазиш по-дълго време филтъра за сажди, е препоръчително на всеки 5000км. градско да я изкараш на магистралата и яко газ. Също така е добре да си сипеш от алпин дизела на ОМВ, но без добавки. Тогава филтъра влиза в работна температура, около 700 - 800 градуса, за по-дълго време и изхвърля налепите, уталожени от градското.kristian написа:Кажи го твърдо:АЗ
Всъщност Дидо,филтъра сам минава в режим на регенерация след като ECU -то регистрира че е запушен и след као надвишиш 70км/ч.Според данните ,моят е минавал в този режим средно на 500км пробег.Обаче вследствие на прекрасните горива вече са сменяни дюзи и цената и еFido Dido написа:[......
За да запазиш по-дълго време филтъра за сажди, е препоръчително на всеки 5000км. градско да я изкараш на магистралата и яко газ. Също така е добре да си сипеш от алпин дизела на ОМВ, но без добавки. Тогава филтъра влиза в работна температура, около 700 - 800 градуса, за по-дълго време и изхвърля налепите, уталожени от градското.

всъщност това знам за сега по отношение на тия странни решения.Може и да греша и ти като човек "наврян в гърнетата" да си по-наясно