4ZZ-FE, 2000г, Корола
HELP: Входящ въздух - темр=(-40C) през лятото??
- bravooo
- Получена благодарност: 1 път
HELP: Входящ въздух - темр=(-40C) през лятото??
Да му се е случвало на някой през лятото темп на входящият въздух да се отчита при диагностика на минусови стойности?? Предполагам че е от замърсен MAF сега ще ходя да го чистя с Trottle Cleaner...дано да е това проблема?? Някакви идеи??
4ZZ-FE, 2000г, Корола
4ZZ-FE, 2000г, Корола
- Georgimitrovich
az na celikata imama edin dat4ik pri vuzdu6niq filtur to4no za temperaturata. Predpolagam 4e i ti ima6 takuv dat4ik moje ne6to da se e razka4il. 6toto ako dava na kuso 6te dava obratnoto mnogo visoka temp. na vhodq6tiq vuzduh. Kato ideq pogledni nego ako ima6 takuv.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Re: HELP: Входящ въздух - темр=(-40C) през лятото??
Батко, ти колко нитро пръскаш?bravooo написа:Да му се е случвало на някой през лятото темп на входящият въздух да се отчита при диагностика на минусови стойности??
П.С. Мисля че във всмукателите на БМВ-то на Али целогодишно вали сняг. biggrin.gif biggrin.gif
П.С.2 Както каза Жоро, този проблем ще е само от датчика. При мен се е случвало на VAG 1.8Т да ми показва отрицателна температура на блока при загрял двигател
GT-Four ST205
- bravooo
- Получена благодарност: 1 път
bravooo написа:Така де за същият датчик говоримее. При мен е комбиниран със сензор за налягане.
Днес почистих MAF-a с carb. cleaner, та да видиме...ма това малко на сляпо се прави...ама я кажете как и какво да меря на изхода на МАФ-а...има пет кабела на два от коити има съпротивленив 1.2 кОм...това трябва да е температурният датчик....а на другите изходи - нищо...това нормално ли е или аз пък не меря както трябва??
- Georgimitrovich
http://enc.drom.ru/3219/Georgimitrovich написа:ne sum zapoznat to4no kakvo meri toq maf.....................
Описанието касае Нисан,но MAF сензора като принцип едва ли има голяма разлика.Основно това е датчик отчитащ количеството въздх постъпващо в двигателя.
За мен температурата се отчита от IAT sensor(Inlet Air Temperature),който при мен поне е забучен в кутията на въздушния филтър.Като параметри не с отличава от датчика отчитащ температурта на двигателя.