сменен съединител
сменен съединител
Мнение от dap » 03 Ное 2007 23:51
Здравейте имам следното питане,зашо след смяна на съединителя ми се появи лек но дразнещ звук който изчезва при натискане на педала на съединителя.след смаска звука изчезна за около 100км и сега пак се появи.Според вас лагера ли не е такъв какъвто трябва да бъде или причината е някъде другаде.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
dap
KORD
Мнение от dap » 04 Ное 2007 10:52
пълен комплект феродов, огледален диск и лагер.от старите компоненти най зле беше лагера.на самата скоростна кутия има едно като лостче с гумето уплатнение (като маншон) майстора го напръска с нещо и спря да се чува този шум за извесно време.та да ходя ли да се разправям или няма да имам проблем
dap
-
Мнение от agent dust » 04 Ное 2007 12:57
бе сигурно дрънкат пружините на ламелата, не е нищо страшно
status: за БАН
agent dust
CECO
dap
Мнение от dap » 04 Ное 2007 17:18
ами не знам ама минаправи впечатление че сутринта след като написах мнението си се качих на колата и го нямаше звука и след 10-15км се появи пак. като натисна леко педала на съединителя дори 2мм и изчезва.Пък и преди смяната го нямаше тоя шум, ако е прожини не би ли трябвало да го е имало и предиmaggkrabar написа:бе сигурно дрънкат пружините на ламелата, не е нищо страшно
dap
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 04 Ное 2007 19:43
Този шум се появява при доста други марки. Причината е в износване на втулка-тапа, която държи оста в дъното на скоростната кутия. Става на въпрос за противоположния край на оста спрямо съединителят. Сега феродовият диск на съединителят е по-дебел. Огледалният диск е по-дебел. В крайна сметка цялата ос се измества в противоположна посока (към дъното на скоростната кутия). Преди феродовият и притискателен диск са били по-тънки и е имало луфт на тази ос, която е износила тапата.
Тапа наричам закрепването на оста в посоката на предна лява гума от шофьорската страна.
Цитирам оста на скоростната кутия, която ос е продължение на съединителят.
Не съм механик и затова може да не съм се изразил по най-правилният начин. Надявам се, че по-компетентните потребители ще разяснят този случай по по-правилен начин.
Тапа наричам закрепването на оста в посоката на предна лява гума от шофьорската страна.
Цитирам оста на скоростната кутия, която ос е продължение на съединителят.
Не съм механик и затова може да не съм се изразил по най-правилният начин. Надявам се, че по-компетентните потребители ще разяснят този случай по по-правилен начин.
sluchaen_fen
dap
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Мнение от sluchaen_fen » 04 Ное 2007 20:16
Мисля, че не е фатален този шум, който постепенно ще "отшуми" при улягане на съединителят.
sluchaen_fen
CECO
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Re: сменен съединител
Мнение от sluchaen_fen » 04 Ное 2007 21:37
Защо не попиташ там, където са го сменяли? Едва ли ще са забравили какво са правили по твоя Авенсис?
sluchaen_fen
dap
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
Re: сменен съединител
Мнение от pol » 05 Ное 2007 12:02
И аз имах същия проблемл Смениха го "гаранционно" - сега само тресе, но за щастие не отделя толкова отгоре и има нормарен ход - 3-4 сантима, а не както беше 1 сантим.CECO написа:здравейте тойотаджии!съединитела е чисто нов ,обаче при потегляне малко се разтриса колата и отделя много високо ,накой може ли да ми ка же защо и може ли да се оправи /тойота авенсис 1999г./ мерси
ОБАЧЕ ПАК ТРЕСЕ И МЕ ДРАЗНИ ТА ЗНАЕ ЛИ СЕ.
Май ще ходя в Гърция и оттам ще си взема читав съединител - тука са абс. боклуци и ментета според мен.
Toyota Verso
pol
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru