Здравейте,
Миналата година си взех Toyota Avensis 2016, 2.0 D-4D (143 к.с.) на 345 000 км в Испания.
Още от самото начало понякога (горе-долу на около 600 км) излизаше грешка за автоматичната спирачка (прилагам снимка). При проверка с най-обикновен диагностичен уред се вижда, че проблемът е свързан по-скоро с NOx системата (прилагам снимка) - грешка P2000. Оттогава съм изминал около 8-9 000 км. Колата се движи без никакви проблеми – не влиза в авариен режим, не губи мощност и не харчи повече гориво.
Това, което ме притеснява, е, че напоследък грешката започна да се появява все по-често – първо на около 200 км след изтриване, а вече понякога и след едва 100 км. Освен това наближава и годишният технически преглед.
Четох и чух най-различни мнения – почистване на колекторите, смяна на двете ламбда сонди (не съм сигурен дали и двата сензора се наричат така на български, но тук в Испания ги наричат така), както и смяна на DPF.
В Toyota тук цените са доста сериозни. Освен това ми казват, че само официален сервиз може да извърши някои от тези ремонти, защото след смяна на определени компоненти (NOx сензор, DPF и др.) е необходима софтуерна процедура, която независимите сервизи не могат да направят напълно.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Интересува ме каква е била причината във вашия случай и накъде бихте ме насочили, за да не започвам да сменям части на сляпо.
Благодаря предварително!
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2016) – грешка NOx P2000
-
martin.stankov
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2016) – грешка NOx P2000
- Прикачени файлове
-
- NOx.jpeg (325.51 KiB) Преглеждано 51 пъти
-
- Freno.jpeg (148.68 KiB) Преглеждано 51 пъти
-
gena_bs