T25 D-cat светва индикатора за ръчна и скоростомера умира

Forsaken

Мнение от Forsaken » 28 Юли 2025 19:19

Здравейте! От няколко дни започна да се случва това странно нещо. Когато ползвам ръчната спирачка, индикатора си свети коректно. Напоследък, обаче, при движение светва индикатора за ръчна и скоростомера забива в нулата. След известно време се оправя. Интересно е, че когато рестартирам колата в движение, проблемът остава. До сега не е записала грешка. Моля, ако някой има опит с подобно нещо да ме насочи! Благодаря!
P.S. Спирачната течност е в нормите, като количество. Дисковете и накладките са добре. Единствено задните челюсти за ръчната не съм гледал.

Аватар
zorbata
Автомобил: RAV4 GR PHEV
Благодарил/а: 64 пъти
Получена  благодарност: 97 пъти

Мнение от zorbata » 28 Юли 2025 20:20

Може да е нещо по таблото, например кофти спойка която от жегата се е "активирала".
caryЦар

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 171 пъти
Получена  благодарност: 647 пъти

Мнение от mapamop » 28 Юли 2025 22:31

Извади панела около ръчната спирачка в средата на купето. Намери буксата на сигналното ключе за ръчната и я откачи. Виж дали ще се гъбарка километража. След това измий кафето и другите напитки от тоя бутон и закачи. Ако се гъбарка - кабели или нов бутон. Мирише ми че окъсява, или залепва в изсъхналите кафета и лимонади, разливани от стойката за чаши над радиото.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...

Публикувай отговор