Загуба на мощност Toyota Corolla 1.6 бензин
- Automatic_Nightmar3
- Автомобил: Toyota Corolla 2008 1.6 Petrol
- Благодарил/а: 2 пъти
Здравейте колеги! Знам, че това едва е 2-тото ми мнение но имам сериозен проблем с колата и ми трябват съвети как да процедирам. Королата ми год- 2008 1.6 vvti бензин механична скоростна кутия. От прибиране от София към Бургас се случи нещо. Свистящ звук от купето над 3500-4000 оборота. На 2-ра придърпва яката, губи мощност. Карах я при еднин познат да я гледа каза, мека връзка или гърне. Ходих до сервиз, където се занимават специфично за тези проблеми казах ми, че катализатора е за смяна или трябвало да се отреже тръбата и да се махне без него или някакъв полски ми предложиха. Отидох и в Спекта Ауто (офиц. представ. за Бс) цитирам заключението им: "Изпускателната системас след колекторните тръби е непроходима. Катализатор + шумозаглушител номер 1), на таблото не светят никакви лампи. Предложиха ми нов катализатор за скромната сума от 5056,61 лв с ддс+ гарнитури от двете страни за 180 лв. Мисля, да сваляме катализатора и да го чистим, ако наистина от там е проблема. Има ли възможност да няма промяна след това? Как да постъпя, моля дайте съвети.
Toyota Corolla 2008 1.6 Petrol Manual Transmission
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 59 пъти
- Получена благодарност: 83 пъти
Ако искаш да минеш по-евтино смени си само катализатора(с полски) и/или гърнето което е тръгнало да сдава багажа.
Или пък направи цялостна ревизия/смяна на изпускателната система.
Не мисля че катализатора може да се изчисти - там процесите са химически и физическото чистене не води до резултат.
Или пък направи цялостна ревизия/смяна на изпускателната система.
Не мисля че катализатора може да се изчисти - там процесите са химически и физическото чистене не води до резултат.
caryЦар
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 165 пъти
- Получена благодарност: 611 пъти
Automatic_Nightmar3, ако има повишен разход на масло го адресирай първо него. Там ти е проблема, който ще остане и ще унищожи и новия катализатор. Другия вариант е да е заминал, ако автомобила има монтирана газова уредба.
Предполагаемо се налива масло по спецификацията от книжката, та затова не го слагам и него на масата.
Не мисля че може да се измие задръстен катализатор.
Предполагаемо се налива масло по спецификацията от книжката, та затова не го слагам и него на масата.
Не мисля че може да се измие задръстен катализатор.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...