скоро ще сменям телефона и трябва да имам безжично зареждане.
За вкъщи безжичното не мисля, че има значение, защото цяла нощ, все ще зареди.
Но за колата имам много въпроси.
Ако някой ползва безжично зареждане на някакъв вид афтърмаркет стойка, споделете мнение.
Мисля за подобно зареждащо устройство:

Снимката е за да покажа модела, не съм избрал точно този модел.
Нямам андроид ауто, нямам и фабрична навигация и затова ползвам телефона за такава и трябва да го виждам.
По тази причина търся зарядно на стойка.
Разбира се мога да вадя кабела от жабката и да зареждам както и досега стария телефон, но след като ще имам безжично зареждане, предпочитам да го ползвам.
1. Има ли значение марката на зарядното да съвпада с телефона? Говорят ли си двете по цифров път, че с оригинално да зарежда по-бързо?
Притеснявам се, ако взема някое Noname - да не се окаже, че ще зарежда с 5 или 10W само.
2. Гледам закрепването е основно в духалките, но повечето ползват едни щипки. Хващат хоризонталната ламела отгоре и отдолу.
Дали е достатъчно здраво това закрепване?
Рядко, но има и вариант, в който се завиват за ламелата и ми изглежда по-здраво.
3. Някои телефони нямат метални пластини около безжичното зареждане.
Има ли калъфи или магнити или метални пластини, които се лепят на калъфа и така да мога да ползвам магнитно зарядно? Всъщност най-важното е, ще пречи ли такава афтърмаркет пластина на зареждането или на скоростта на зареждането?
4. Не искам да ползвам стойка, която се залепва на хоризонталната част на таблото. Предполагам после няма махане без последствия.
Също така не искам и на стъклото, защото ми е далеч.