На студен двигател пускате вентилатора на Max и без филтър пръскате спрей към парното. Целия интериор и таван също съм го пръскал.
Ето видео, сори, че е на немски, но без него нямаше да имам пари за рав4.

Зависи кой вид от двата си ползвал. Този който аз ползвам се разбива флакона за поне 2 минути преди да се ползва. Излиза на относително гъста пяна, от сорта на тази за бръсненето. Преди месец налях 2 спрея във климатика и докато се изсуши "пушеше" около 2-3 дни. Това което аз правя е да бръмча с колата около час на максимално намален климатик (Lo), за да може да се намокрят от конденза радиаторите и въздуховодите. Един цял спрей го изпръсквам на максимално усилен вентилатор през отвора за филтъра на купето. След като свърши спрея си отварям втория, спирам климатика и половин спрей го разпределям по въздуховодите. После надигам мокета вдясно в краката на пасажера и откачам маркуча за конденза, и през отвора на ваничката вкарвам внимателно шлаухата максимално навътре. Започвам леко да пръскам от спрея, и започвам постепеннно да вадя шлаухата на спрея със движения напред-назад и да я клатя леко. Идеята е да залее питата отдолу изцяло. След като свърши и втория спрей, връщам обратно маркуча за конденза и оставям колата с отворени прозорци за около 30 минути до час - колкото да пусна прахосмукачка в купето и да избърша пластмасите и седалките от прахоляка. За това време през тръбичката вече започва обилно да тече втечнен препарат и мръсотия - вижда се като светнеш капките с фенерче че са мътни. Когато спре да капе интензивно - запалвам колата и пускам климатика на максимален вентилатор на пълна мощност да се изплакне с конденза и да се изсушат питите. Обикновено през радиатора на парното имам леко накапано с препарат, но той се изпарява от мокета без да оставя петна. По черните пластмаси обаче оставя петна и се чистят с пяна Tuff-Stuff на STP.
Това е много грубо казано. Всеки алуминий е покрит с алклад - вид окисляване за защита - още при производството.
Може. Но си е чист алуминий без видимо покритие от лак примерно. И стои лъскав като се измие. И се разлага. Референция към тая тема, за да се разбере какво си мисля:
Не му се обяснявай. Да, всички радиатори за охлаждане са алу-сплав, нито автомивка, нито дъжд ги разваля,
Така е - чист алуминий в автомобилите няма... Чисто желязо също няма... Но това не променя ефекта. Причините за ползване на сплави са подобни на причините за използване на железни сплави - постигане на правилни якостни параметри.. Което обаче не променя ПО НИКАКЪВ НАЧИН реакцията на корозия...
Напротив - химичните елементи добавени към алуминия не са само за промяна на неговите физични свойства!slowtraveler написа: ↑27 Май 2025 09:04 Което обаче не променя ПО НИКАКЪВ НАЧИН реакцията на корозия...
Това не е никакъв довод... Горе е описано защо - алуминият сам се защитава от 'природните химикали', но това не му пречи да е чувствителен към някои други елементи и химикали... Виж например дали в самолетите стандартно е разрешено дори превозването на живак
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта