Avensis T25 2.0 1CD-FTV D4D 116HP - грешка P1251
Avensis T25 2.0 1CD-FTV D4D 116HP - грешка P1251
Здравейте колеги, от около година притежавам споменатия автомобил и искам да питам 2 неща, изчетох доста от търсачката и се извинявам ако някъде е писано и съм пропуснал. Та първия ми въпрос е следния: през тази година откакто карам колата още в самото начало и вчера изгуби мощност, не се форсираше,светва чек и след гасене и палене се оправя. След четене на грешка(р1251), което може да са много неща. Преди тази кола карах Пежо ХДИ, което правеше подобен проблем и след махане на DPF се оправи. До колкото знам тази кола няма такова нещо та си мислех да започна с премахване на катализатори, все пак колата е 2004г. Какви може да са последствията - свистене от турбото, димене, как е по-добре да се изпразнят гърнетата и да се сложат отново или тръба, има ли някакви датчици по тези катализатори?
Вторият въпрос е следния, който може би е за секция трансмисия, но там мненията по въроса са доста стари: започна да ми боксува съединител, след проверка от различни места на цена ми обявиха цени от 1200 до 1600 само за частта. Разбрах, че има вариант за едномасов демпфер, но отзивите са много противоречиви - някой казва че се получавали много вибрации, можело да се прецака вал или кутия, друг казва, че няма проблем. Искам мнение кой как се е справил с проблема. За мен лично е безмислено да дам близо 2000лв за ремонт на кола, която струва 6000лв. За едномасов цените варират от 300 до 600 което е малко по-поносимо, ако варианта едномасов не е за предпочитане, слагам втора употреба от някоя ударена, после снимки и карс.бг
Благодаря и още веднъж се извинявам за смесената тема и ако някъде е обсъдено това!
Вторият въпрос е следния, който може би е за секция трансмисия, но там мненията по въроса са доста стари: започна да ми боксува съединител, след проверка от различни места на цена ми обявиха цени от 1200 до 1600 само за частта. Разбрах, че има вариант за едномасов демпфер, но отзивите са много противоречиви - някой казва че се получавали много вибрации, можело да се прецака вал или кутия, друг казва, че няма проблем. Искам мнение кой как се е справил с проблема. За мен лично е безмислено да дам близо 2000лв за ремонт на кола, която струва 6000лв. За едномасов цените варират от 300 до 600 което е малко по-поносимо, ако варианта едномасов не е за предпочитане, слагам втора употреба от някоя ударена, после снимки и карс.бг
Благодаря и още веднъж се извинявам за смесената тема и ако някъде е обсъдено това!
Последно промяна от Akima на 25 Юни 2018 13:45, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.