Проблем с консумацията на часовника
Проблем с консумацията на часовника
Мнение от Caesar » 05 Май 2007 20:16
Колеги,
Преди два дена, сутринта, отивам при Карината и с дистанционото не мога да си отворя вратата. Акумулаторът беше на 0 волта!!!
Вспоследствие се оказа, че имам утечка 120 милиампера. Проверих и открих, че виновника за утечката е часовника. Вапросите ми са:
1. Има ли някой схема на часовника- производител BORN Germany?
2. Знае ли някой от къде може да се купи здрав?
Иначе часовника си работи, но консумира поне 10 пъти по-вече.
Преди два дена, сутринта, отивам при Карината и с дистанционото не мога да си отворя вратата. Акумулаторът беше на 0 волта!!!
Вспоследствие се оказа, че имам утечка 120 милиампера. Проверих и открих, че виновника за утечката е часовника. Вапросите ми са:
1. Има ли някой схема на часовника- производител BORN Germany?
2. Знае ли някой от къде може да се купи здрав?
Иначе часовника си работи, но консумира поне 10 пъти по-вече.
Toyota Carina E Liftback 1.6,
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
Caesar
jamie
Мнение от Caesar » 06 Май 2007 00:02
Нормално е 15-20 до 30 мА да е консумацията. в това число и на алармата.
Сметката е следната
0,120Ax24h=2.28Ah
2.28Ahx7dni=20.16Ah
Ако да речем не се кара една седмица почти половината от капацитета е заминал. Това добре ли е наистина?
За сведение алармата ми консумира 5-6 мА! А часовника- над 20 пъти по-вече. Това добре ли е?
Между другото нека който може да измери консумацията на тойотата си. Ще бъде интересно къде е границата на нормалната и повишената (ненормална) консумация!
Сметката е следната
0,120Ax24h=2.28Ah
2.28Ahx7dni=20.16Ah
Ако да речем не се кара една седмица почти половината от капацитета е заминал. Това добре ли е наистина?
За сведение алармата ми консумира 5-6 мА! А часовника- над 20 пъти по-вече. Това добре ли е?
Между другото нека който може да измери консумацията на тойотата си. Ще бъде интересно къде е границата на нормалната и повишената (ненормална) консумация!
Последно промяна от Caesar на 10 Май 2007 23:17, променено общо 1 път.
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
Caesar
-
Мнение от agent dust » 06 Май 2007 01:07
не е пробпемът в часовника laugh.gif имаш проблем със зареждането - алтернатора или блока за зареждане. или ти трябва нов акумулатор
status: за БАН
agent dust
Caesar
max-2
Мнение от Caesar » 06 Май 2007 21:26
Май това ми е проблема, защото моя постоянно му работи (свети) индикацията, дори и на позиция 0 на контактния ключ. Мерси много, колега MAX-2!
Някой има ли идея откъде да намеря снема на този часовник, че да се опитам да го поправя?
Някой има ли идея откъде да намеря снема на този часовник, че да се опитам да го поправя?
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
Caesar
ALTEZZA
b_d
-
- Автомобил: Тойота Версо
- Обратна връзка:
Мнение от pol » 07 Май 2007 13:15
Моя часовник не свети изобщо, но миналата година на два пъти лятото ми падаше но 0 акумулатора - и то все след дълъг път (ходя за риба за по 2-3 дни). Правих, струвах, не намерих нищо подозрително и продължих да си карам колицата. Зимата обаче колата ми угасна както си я карах към къщи (В ДВИЖЕНИЕ !!! кажи речи), акумулатор отово на нула обаче тоя път и алтернатора си показа рогата - 0 ток. От него е било, но нямам обяснение какво е ставало лятото - предполагам, че от карането на къси светлини заедно с фарове за мъгла и при не добре работещ алтернатор съм изцицвал акумулатора и там умиргаше на втория ден. Аз като мерих зареждането беше 13 волта, мастора после гонаправи 14.2 или 14,4 - не помня, а и не съм мерил оттогава. Според мен часовника ще се изпече собственоръчно ако харчи толкова ток.
Препоръчвам ти да провериш обстойно алтернатора при разбирач.
Апропо беше страшен майтап като падна акумулатора - натискам спирачките и радиото гасне и светва всичко по таблото - изкарах си акъла. Пускам спирачките - радиото наново тръгва и угасват някои от иконите по таблото - мани мани.
Препоръчвам ти да провериш обстойно алтернатора при разбирач.
Апропо беше страшен майтап като падна акумулатора - натискам спирачките и радиото гасне и светва всичко по таблото - изкарах си акъла. Пускам спирачките - радиото наново тръгва и угасват някои от иконите по таблото - мани мани.
Toyota Verso
pol
Мнение от ilia » 08 Май 2007 06:29
za casovnika,ako kasetofona e wurzan neprawilno casovnika sweti i kato izkarash kluca ot kontakta.ima dwa plusa na kasetofona edinija e postojanen za pamet ,i edin prez kontakt,pravilno e kogato izkarash kluca ot kontakta muzikata trjabwa da spre i casownika da izgasne.na mojata corolla e taka.ako dwata plusa sa wurzani zaedno winagi sweti casownika
ilia
ilia
the_rider
pol
Мнение от Caesar » 08 Май 2007 21:42
Колеги, причината за повишената консумация е отстранена!
Часовникът е здрав!
ILIA ти се оказа прав, както подсказа по горе- двата плюса бяха вързани заедно на клемите при касетофона. Благодаря ти много!!!
Часовникът е здрав!
ILIA ти се оказа прав, както подсказа по горе- двата плюса бяха вързани заедно на клемите при касетофона. Благодаря ти много!!!
Последно промяна от Caesar на 10 Май 2007 22:38, променено общо 2 пъти.
116ps, 4A-FE, 1994
116ps, 4A-FE, 1994
Caesar
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru