Газ за Auris E15 1.4 VVTi 2009 - марка и монтаж?
Газ за Auris E15 1.4 VVTi 2009 - марка и монтаж?
Здравейте,нови колеги, 
от 3 месеца съм собственик на Auris 1.4 VVTi.
Идеята ми беше да си взема по-малък градски автомобил, с по-нисък разход, за това разкарах старото си Ауди а4 1.9 ТДИ (90к.с.)и си взех Аурис, без да чета, без да проверя...
И тук идва разочарованието: Toyota-та ( много готина и приятна) гори повече 8.5-9/100 градско и 6.5-7/100 извън и върви много по-малко от Аудито.... и някак си идеята ми се оказа с пълен провал...
Реших, че ще слагам газ.../ ще я правя хибрид laugh.gif / обаче и тук греда - 2 сервиза ми отказаха, на този двигател не можело,не трябвало,а всеки ден виждам по няколко VVTi на газ...
Къде му е проблемът?
Какво му е на Аурис-а ?
Някой слагал ли е и ако може да помогне с модел на газовата и нещо специално,ако трябва.
Също приемам препоръки за сервиз в Пловдив.
Благодаря Ви.

от 3 месеца съм собственик на Auris 1.4 VVTi.
Идеята ми беше да си взема по-малък градски автомобил, с по-нисък разход, за това разкарах старото си Ауди а4 1.9 ТДИ (90к.с.)и си взех Аурис, без да чета, без да проверя...
И тук идва разочарованието: Toyota-та ( много готина и приятна) гори повече 8.5-9/100 градско и 6.5-7/100 извън и върви много по-малко от Аудито.... и някак си идеята ми се оказа с пълен провал...
Реших, че ще слагам газ.../ ще я правя хибрид laugh.gif / обаче и тук греда - 2 сервиза ми отказаха, на този двигател не можело,не трябвало,а всеки ден виждам по няколко VVTi на газ...
Къде му е проблемът?
Какво му е на Аурис-а ?
Някой слагал ли е и ако може да помогне с модел на газовата и нещо специално,ако трябва.
Също приемам препоръки за сервиз в Пловдив.
Благодаря Ви.
					Последно промяна от Akima на 08 Мар 2015 20:05, променено общо 2 пъти.

Причина: Променено заглавие.Моля наблегни на правописа си,за да получиш отговор от колегите трябва да могат да те разберат.

Причина: Променено заглавие.Моля наблегни на правописа си,за да получиш отговор от колегите трябва да могат да те разберат.
Re: Газ на Аурис 2009 1.4 vvti
Има много теми, става перфектно на газ, моя е същия, аз монтирам за фобос но съм от далче сори. 
После ти завиждат хибридите biggrin.gif
От кола с турбо, на кола без такова и евро 5... Трябва време, иначе въобще не е слаба, по плавно реагира, не е брутарна.

После ти завиждат хибридите biggrin.gif
От кола с турбо, на кола без такова и евро 5... Трябва време, иначе въобще не е слаба, по плавно реагира, не е брутарна.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti  2006  FOBOS 
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Re: Газ на Аурис 2009 1.4 vvti
далечко ми е петрич  неще специално трябва ли да кажа на "майсторите"?
 неще специално трябва ли да кажа на "майсторите"?

неще специално трябва ли да кажа на "майсторите"?
 неще специално трябва ли да кажа на "майсторите"?Re: Газ на Аурис 2009 1.4 vvti
Нищо, ако я гледат като метеорит - бягай при друг. Около Пловдив има доста монтажници.

Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti  2006  FOBOS 
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Газ за Auris E15 1.4 VVTi 2009 - марка и монтаж?
Никакъв проблем колега с тази кола, ако ти се ходи до София може да звъннеш  .
 .

.
 .- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Saho - правилно го каза - монтажници много, ама майстори ЙОК  laugh.gif  Не е като да не съм ги наобиколил по два пъти всичките.... И минах на дизел след това. Отидох с един умрел газов Мерц при Bassman у Софето, игра си там цял ден и вече над 120 000км тоз кон проблем с метана няма. Ама не ми се продаваше дизелака, че товари яко и изтормозих Bassman-чо да тури газ на дизелака. ПрипОти се пет пъти, ама стана. И сега ми е меко и леко на душата -газ до ламарина и си свиркам. Вече над 22000км ми е медено и гори средно 5лв по-малко на 100км .... А аз връткам по 50000 годишно. Тургай газ на Королата и хич не му са чуди. Ама при чУек дето знае ко прави   Може да има нейде из България съвестен майстор и да работи качествено, нищо невероятно, ама като съм намерил повече не искам да си блъскам главата в търсене.
  Може да има нейде из България съвестен майстор и да работи качествено, нищо невероятно, ама като съм намерил повече не искам да си блъскам главата в търсене.  

Може да има нейде из България съвестен майстор и да работи качествено, нищо невероятно, ама като съм намерил повече не искам да си блъскам главата в търсене.
Ами... сложих.  Марка Zavoli. Направиха я да довпръсква малко бензин над 4500 обората.  Още нямам реални впечатления, но ми изглежда, че си работи като на бензин. Инжекторите като чели са малко шумни. 
Монтирах я в Пловдив, един сервиз до Новата сграда на ПУ на Пазаджишко шосе. Незнам дали сгреших или не ... ама вече е късно

Монтирах я в Пловдив, един сервиз до Новата сграда на ПУ на Пазаджишко шосе. Незнам дали сгреших или не ... ама вече е късно
- Bass_Man
Ако е монтирана добре не си сгрешил само, като те слушам че сте я направили да пръска бенизн си мисля, че не е много добре настроена но може и да греша. Общо взето това не е някаква супер мощна кола че да не може да обогати на пълна тяга.

абе това уж било да ми пази клапаните... 
Снощи ми беше паднало пердето и забелязах, че на 1-ва @ 6500 оборота мина на бензин и взе да да писка. Същото се случи и на 2-ра Това нормално ли е ?(освен че такова каране не е нормално
 Това нормално ли е ?(освен че такова каране не е нормално 

Снощи ми беше паднало пердето и забелязах, че на 1-ва @ 6500 оборота мина на бензин и взе да да писка. Същото се случи и на 2-ра
- 
				mirott
- Благодарил/а: 33 пъти
- Получена благодарност: 41 пъти
Не е! Иди да си настроят колата! И не е нужно да пуска бензин...

- Bass_Man
И как по-точно ще ги пази бензина? Може би ще ги смазва или охлажда по-добре?    

Със сигурност това не е нормално поведение.

Щяло да ги смазваBass_Man написа:И как по-точно ще ги пази бензина? Може би ще ги смазва или охлажда по-добре?
- Bass_Man
Да само дето безоловния бензин е един от най-добрите разтворители и чудесно мие масло!

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 125 пъти
- Получена благодарност: 211 пъти
Колегата е нов - обяснете му,че с това си вадите прехраната!
Допълнително впръскване на гориво на този двигател не е необходимо.

Допълнително впръскване на гориво на този двигател не е необходимо.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 138 пъти
Така монтират на Тойота руснаците в този център - http://avtogas.org.ua/ustanovka_gbo_na_ ... _16_124hp/И даже учитывая, что двигатель имеет гидрокомпенсаторы, настройка ГБО производится в следующем порядке:
600 -4000 об.мин газ, 4000-4500 об.мин газ и довпрыск бензина для охлаждения впусных клапанов, 4500-6000 об мин бензин.
Има много руски форуми, където се обсъжда как влияе газта на VVT-i двигателите. Общо взето, обясняват проблемите с клапаните с по-бавното горене на газта. При високи обороти излизала горяща още смес. Има и крайни препоръки, като например над 3500 об/мин да се минава бензин.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
						Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016