Наскоро си взех една аларма- eaglemaster и реших да си я монтирам сам, но възникна проблем... Успях да се справя с централното,запалването, дор тригерите също но не и мигачите. Знам къде са кабелите, но когато ги свържа и 2-та кабела към единствения от алармата при включване на ляв или десен мигач ми пуска аварийните
Toyota Celica T20 94 Проблем с алармата
- psycho_case
Toyota Celica T20 94 Проблем с алармата
Здравейте колеги!
Наскоро си взех една аларма- eaglemaster и реших да си я монтирам сам, но възникна проблем... Успях да се справя с централното,запалването, дор тригерите също но не и мигачите. Знам къде са кабелите, но когато ги свържа и 2-та кабела към единствения от алармата при включване на ляв или десен мигач ми пуска аварийните
Може ли малко помощ... Някакъв съвет? Как да го свържа този 1- кабел от алармата към 2? В момента съм го свързал с предпазител към светлините и няма проблем. 
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
- psycho_case
Re: Toyota Celica T20 94 Проблем с алармата
Може ли малко по-подробно? Ако са 2 жици от алармата е ясно... По диод на жица, ама като е само 1 от алармата как да я сваржа с тези диоди?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Жицата от алармата на двата анода на диодите, а катодите по отделно към ляви десен мигачpsycho_case написа:Може ли малко по-подробно? Ако са 2 жици от алармата е ясно... По диод на жица, ама като е само 1 от алармата как да я сваржа с тези диоди?
- psycho_case
- psycho_case
Днес го направих... Само че диодите изгоряха
Защо така? Трябва ли да са определен ампераж?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Определено. Зависи от мощността на крушките.psycho_case написа:Днес го направих... Само че диодите изгоряхаЗащо така? Трябва ли да са определен ампераж?
Вържи ги на габаритите. Много по добре е, има по малко натоварване. Аз винаги връзвам аларма на габаритите.
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 105 пъти
Дали на мигачите или на габаритите , все трябва да си сложи диоди . На тойотите ляв/десен габарит на отделни бушони ли са? На доста други марки коли са на отделни , ако и тези са така , да си слага диодите и да си решава проблема.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- psycho_case
Бях ги вързал на едно кабелче, което много чудно как ми пускаше и късите и дългите на едно само че не светиха с пълна мощ biggrin.gif Днес бях до Викиват в Пловдив и си взех 6А диоди. Вързах кабелчето от алармата към анодине и другите 2 кабела към катодите и стана! От началото си мислих че са тези диоди, който ги има на запалките... Но не съм се замислял че има разлика между диод и светодиод biggrin.gif Но като за пръв път добре се справих. Благодаря ви за съдействието.
На някоя среща ще черпя по бира!
Ето така изглежда диода за колеги, които може би ще слагат аларми-

Ето така изглежда диода за колеги, които може би ще слагат аларми-

Един въпрос от мене-кака върза кабелите за централното.Като си вързах мойта аларма и фабр. централно спря да работи(от ключалката и копчето на шоф. врата)
Иначе по темата в упътването на алармата при мен пише да се ползват 6А2 диоди с чертичката към мигачите съответно.
Иначе по темата в упътването на алармата при мен пише да се ползват 6А2 диоди с чертичката към мигачите съответно.