Кабинен филтър Авенсис 1
- agutti
- Получена благодарност: 1 път
Кабинен филтър Авенсис 1
Колеги, ще сменям кабинния филтър на Авенсиса, но не знам точно къде се намира? Някой ако го е правил, може ли да сподеи мнение:)
Мерси предварително
Мерси предварително
- agutti
Колеги, мерси за бързия отговор! Определено си беше хореография, позите в които се завирах под волана. Но важното е, че филтърът е сменен. Сега надявам се да има полза от тази смяна. Между другото само за информация-го взех за 18.50 лв.
Определено се убедих, че няма кола на която да е на нормално място този филтър biggrin.gif
Определено се убедих, че няма кола на която да е на нормално място този филтър biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 374 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
На маздата също е изключително лесна смяната на филтър - чекмедже, закрепено на лесни за откопчаване щипки... Смяната без всякакви инструменти става за около 30 секунди (само се освобождава от ограничителя жабката - може и да не се откача изцяло).
Иначе ме учудва цената на филтъра... Оригиналния в Тойота бе 99 лв...
Иначе ме учудва цената на филтъра... Оригиналния в Тойота бе 99 лв...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- agutti
Няма лошо да се сменят тези филтри на различните модели и марки коли, но явно при Авенсис 1 е малко по-гърбаво
Филтърът не е оригинален. В магазина продавача ми обясняваше, че за тези филтри не е толкова от значение да е скъп. Предлагаше и марки за около 30-40 лева. На този пише, че е произведен в Япония, но аз лично съм скептично настроен....

Филтърът не е оригинален. В магазина продавача ми обясняваше, че за тези филтри не е толкова от значение да е скъп. Предлагаше и марки за около 30-40 лева. На този пише, че е произведен в Япония, но аз лично съм скептично настроен....
мда...тренинг, аз освен стандартния филтър съм си измайсторил и "префилтър" - на смукателя под предното стъкло...ползвам филтиращ елемент от аспиратор...струва към 2лв квадратния метър
...а ефекта от него е невероятен...защото спира гадостта, която се получава от разпрашаването на ремъците....онзи ден го смених и естествено забраих да сложа снимки... но старото филтърче го пазя - ще го снимам и ще покажа какво би се набило по тръбопроводите и вентилатора в рамките на 1 година, ако го нямаше...гадно е ВЕРВАЙТЕ ми biggrin.gif

Аз моя всяка година си го пера и проблеми нямамagutti написа:Няма лошо да се сменят тези филтри на различните модели и марки коли, но явно при Авенсис 1 е малко по-гърбаво![]()

Колеги, ако знаехте как се сменя филтъра на Примера щяхте да знаете колко сте облагодетелствани с такава елементарна манипулация при васagutti написа:Колеги, мерси за бързия отговор! Определено си беше хореография, позите в които се завирах под волана. Но важното е, че филтърът е сменен. Сега надявам се да има полза от тази смяна. Между другото само за информация-го взех за 18.50 лв.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 374 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Нисан е друга история - на кашкая не съм го сменял засега, ама доколкото четох е наврян на същото място както при авенсиса, ама е още по в кучи г...з.
Та според някои трябва да се демонтира двигателчето за управление клапите на парното, и педала на газта за да се получи достъп до филтърчето..
Та според някои трябва да се демонтира двигателчето за управление клапите на парното, и педала на газта за да се получи достъп до филтърчето..
Последно промяна от slowtraveler на 02 Юни 2012 13:05, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???