метан или най добре 2, тд
метан или най добре 2, тд
здравейте, изправен съм пред една дилема -иска ми се авенсис 2,0 128 кс ,но пък ше трябва да и слагам газ или метан ,но във форума пише за изгаряне на клапани?!има иедно перфектно тд ,но се говори, че дизелът щял да поскъква още?какво бихте ме посъветва ли.
-
- Получена благодарност: 1 път
като цена на поддръжка и гориво метана няма равен в момента. но много зависи от самата метанова уредба, как е спожена настроена и как се поддържа... как ти се струва 10-12 лева на сто градко и 7-9 лева изънграско ?
и вече приуса не е много оферта ако караш 100% в града в натовареното време... в пежо и мицубиши вече продават електрички
и вече приуса не е много оферта ако караш 100% в града в натовареното време... в пежо и мицубиши вече продават електрички

- martod
Не, всички четем едно и също, но някои не правят разлика между ТД и Д4Д ..Bass_Man написа:Аз пък доста съм чел из форума за проблеми на дизелите с дюзи , помпи , маховици и гориво та не знам явно всеки чете различни неща.

При едното липсват горе изброените проблеми ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Re: метан или най добре 2, тд
Това май важи за всички горива.... Не че карам дизел в момента, но все очаквам да се покаже някои ЕКСПЕРТ по ТВ-то и да "блъсне цената на ГАЗа " в небето....... Под предлог, че виждаш ли се увеличило търсенето.....firo77 написа: дизелът щял да поскъква още?какво бихте ме посъветва ли.
До сега опитът ми показва - сред като минах от бензин 1.8 с газова и кола тежаща под 1 тон на 2.0 D4D и по-тежко купе, че разликата средно месечно е около 20 лева в полза на ГАЗТА, а можеби и по малко.
Преди слагах 2 до 3 пъти месечно ГАЗ до горе и винаги държах 10 - 15 литра бензин в резервоара. Ако пътувам извън града задъжително освен зареждането с газ ( около 35 - 38 лева за ГАЗ при 30л. бутилка) слагах и 10 л. бензин, при по-дълги пътуваня до морето примерно 20л.бензин.
Да приемем средна цена максимум 40лв. 1 зареждане(заради допълването с бензин от време на време) с предишната кола. И интервал 2.5 пъти месечно , средно , т.е. 40*2.5 = 100 лева. на ГАЗ.
Откакто взех в Тотка винаги пълня резервоара догоре с изключение на първия месец където още се ориентирах каде , какво , колко и т.н.
При резервоар 60л. никога не съм сложил повече от 53л. на зареждане . Лампата ми светва и като ида да заредя - толкова , от където съдя че имам поне 5, 6л. резерва минимум.
И така 53 , аиде 54л. *2.50 =135 лв. като сложим и добавка или по скъпо гориво да кажем 150лв. кръгло.
Ако ви прави впечатление никъде не говоря за ИЗМИНАТИ КИЛОМЕТРИ, защото и с двата автомобила - предишня и сегашния се движа по-едни и същи маршрути и минавам по едни и същи пътища и
в повечето случаи, по едно и също време.
В обобщение (правя уточнение ,че сметките ми са много груби и не претендирам за точност , но едва ли ще се различават много от точните изчисления.) Крам 80/20 процента ГРАДСКО/ИЗВЪНГРАДСКО
ГАЗ - 100лв. месечно и това с WV Golf3 1.8m - не слизах от него .
ДИЗЕЛ - 150 лв . НО ЗАРЕЖДАНЕТО ЗАПОЧВА ДА ПОДМИНАВА МЕСЕЧНИЯ ИНТЕРВАЛ СЪС ЗАТОПЛЯНЕТО НА ВРЕМЕТО. Ей това е важното за мен в случая. От както температурите се вдигнаха разхода спадна , защото го няма момента с обороти на 1200 на място заради студения мотор и пуснато парно , а и поради др. причини. В момента доближавам 40 дневен итнервал и мисля че ще стигна до 45 дневен.
Да приемем средно 42 дни от пълнене до пълнене. НЕ СЛИЗАМ ОТ ТОТКА....
И така.
100лв ГАЗ /30 дни = 3.34 на ДЕН.
150лв. ДИЗЕЛ на 42 дни . 3.57 на Ден
Докарахме към 6, 7лв. разлика (на 30 дневна база) от зареждане до зареждане, но и да е 20 лв. - сега като се пусне климатика например - както писах по-горе за мен е в рамките на поносимото.
Разход в момента с ТОТКА Д4Д
ГРАДСКО - 6 до 6.5л.
Извън градско 4.6 - 5.5л. в зависимост дали съм и стъпил на врата и съм с над 120км/ч или не и колко е пълен багажника и тежат пътниците. Това са последните ми засечки и то по БОРДКОМП.
Ако в следващите 2 до 3 години това съотношение на цените не се пронени драстично ще си карам Тотка ДИЗЕЛ , ако обаче има промяна и то такава че моите доходи не са се порменили пропорционално - МИНАВАМ НА ГАЗ.................
Последно промяна от moloko на 07 Апр 2011 16:44, променено общо 2 пъти.
Re: метан или най добре 2, тд
И така.
150лв. ДИЗЕЛ на 42 дни . 3.57 на Ден[/quote]
Дизеловата тойота е №1 biggrin.gif
150лв. ДИЗЕЛ на 42 дни . 3.57 на Ден[/quote]
Дизеловата тойота е №1 biggrin.gif
Тойота авенсис Д-4Д 110 к.с. 2001г.
- martod
Ми този човек, и той не знае какво купуваBass_Man написа:А тоз човек какво купува тогава не го знамhttp://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16999 ?

Като гледам тая помпа не е 98 г., не е и 99, та даже и 2000г. не е .. biggrin.gif
С две думи, изобщо не е от турбо дизел, а от тези дето се развалят .. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Принципно тази сметка не е много коректна но дори и така да остане наиситна за 100лв гориво на месец не си заслужава ! Принципно аз давам между 400-600лв на месец за гориво и при мен сметката е съвсем друга . И не започвайте сега с дизелите дето харчат 6 градско в София и 4 извънградско , че ще стане пак мазало .
Абсолютно доказаната разлика в разхода при автомобили от едно поколение и добро състояние е максимум 30% в полза на дизела спрямо бензина . Ако разликата е по-голяма значи нещо не е в ред . А и никой не ви кара да палите на бензин или да си смазвате клапаните това си е ваше желание
.
Така или иначе темата е разисквана мноооого пъти не вярвам нещо ново да се каже .
Абсолютно доказаната разлика в разхода при автомобили от едно поколение и добро състояние е максимум 30% в полза на дизела спрямо бензина . Ако разликата е по-голяма значи нещо не е в ред . А и никой не ви кара да палите на бензин или да си смазвате клапаните това си е ваше желание

Така или иначе темата е разисквана мноооого пъти не вярвам нещо ново да се каже .
И аз това казах, че не претендирам за точни сметки. И давам коментар по отношение на моя разход. Искам да подчертая , че това в никакъв случай не означава че цените не са високи - напротив.Bass_Man написа:Принципно тази сметка не е много коректна но дори и така да остане наиситна за 100лв гориво на месец не си заслужава !
това е М Н О Г О бе колега. Или си "ПРЕВОЗВАЧ" или караш "ЛАМЯ" и яко я напъваш ежедневно - по състезаниа и писти.... или бизнеса ти е такъв , че при този разход въобще не би трябва да те интересува въобще с какво гориво си и колко струва то.....!!!!!????Bass_Man написа:Принципно аз давам между 400-600лв на месец за гориво и при мен сметката е съвсем друга .
За да си позволя такъв разход на месец дохода ми трябва да е минимум 2000 лв. на месец, а аз съм далече от подобни числа.
Явно сме в различни "категории"....