Проблем с вакуум клапан на Рав 4 д4д 2003

Аватар
Daria

Проблем с вакуум клапан на Рав 4 д4д 2003

Мнение от Daria » 19 Дек 2010 20:09

Здравейте, отново продължават проблемите с моята равка. Сега проблемът се състой в това, че след като сложих чисто нов клапан VSV , който е вързан за STP сензора, колата пак прекъсва и забива като я настъпя. Въпроса ми е следният: След като вече са сменени и двата клапана с чисто нови (VSV и разтоварващия клапан) и не останаха други за смяна, ха,ха,ха, какви са възможните причини? и ако някой знае - защо след като изолирам новия клапан(VSV) от веригата, т.е като вържа маркуча директно от кулера в STP колата върви добре, а когато вържа и клапана нещата стават зле?. Та каде е възможно да е проблема.

Много благодаря предварително.

Аватар
Daria

Мнение от Daria » 22 Дек 2010 20:24

Колеги проявете малко инициатива към моя проблем моля :help: , че вече не знам какво да правя с тая мойта колица.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 22 Дек 2010 23:59

:lovestory: Приятелски ще те посъветвам да я заведеш в квалитетна "болница" с добри "доктори", които си разбират от работата и имат съответната апаратура и условия.

Не ми се вярва тук да ти решим проблемите.

Допускам, че при предишните ремонти са нанесени нови повреди и сега се получава карашък интерференция на проблеми.
Опитай се да си направиш точен списък с ремонтите, които са извършени до този момент и го обсъдете с добър диагностик.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Дек 2010 00:30

Зизи посъветвай го човека къде точно да отиде :thumbsup: .

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Дек 2010 00:33

Бас, ти си в джаза, по-добре ти му кажи. cool.gif
Ако е за простатата или за сърцето, аз ще се включа с готовност.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Дек 2010 00:37

Е точно това е проблема .......... всъщност свестни диагностици няма . Лошото е ,че дори и аз вече не съм много сигурен точно за какво говори колегата . Ту си е решил проблема ту не е . Сменил е някакви неща но никой не знае кога и защо . Малко трудно се прави диагноза по признаци " по някога ме боли главата и по някога не и междувременно съм пил всякакви лекарства ........" .
Трябва да се направи пълна хронология с всички симптоми и ремонти .

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 23 Дек 2010 14:50

на този модел дефектират най-често двата цветни вентила,червен и зелен мисля бяха по маркуча за дизела,намират се отпред пред двигателя отдясно.не знам какво са ти сменяли в сервиза.
може да пробваш да ги почистиш,но не държало много,трябва нови.бях пуснал един link преди време със снимки как се сменят,потърси или най-добре намери свесен майстор.май фидо дидо ги знае нещата. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 23 Дек 2010 16:41

jim_beam написа:на този модел дефектират най-често двата цветни вентила,
Джими, сменени са му SCV клапаните, тогава беше спряла да пали, сега проблема е друг ..
Даже и ти писа в тази тема за клапаните .. tongue.gif
За сегашният му проблем, колегата Скот му е описал всичко в една друга тема и линкове му е дал, ама няма кой да му види клапана на турбото и да му почисти променливата геометрия , пък по интернет не става ... smile.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 23 Дек 2010 16:45

аха,склерозата не прощава... laugh.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 23 Дек 2010 17:38

jim_beam написа:аха,склерозата не прощава... laugh.gif
И ти ли я караш тази болест на млади години ?.. biggrin.gif
И аз така я прекарах склерозата на младини (тъкмо оправя жената и след малко забравя и пак наново) а сега помня по цяла седмица .. laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Daria

Мнение от Daria » 09 Яну 2011 18:37

здравейте отново, относно моят проблем историята е следната, проблема се появи в края на 2009г. колата започна да прекъсва(т.е. да забива) като я настъпя рязко и стана малко по - тромава. Първото нещо, което направих беше да махна катализатора ефект нулев. После започнах да ходя на диагностики(началото на 2010), 3 пъти в ТМ ауто и всичко беше наред (странно). След това отидох на диагностика(беше светнал чека на двг) и излезе грешки с номер Р1228 и Р1115 тогава смених двата клапана на помпата SCV VALVES i дебитомера (всички части са чисто нови), а след това смених и клапана на турбото(разтоварващия) с нов. Отново светна чека и излезе грешка с номер Р1250 пуснах тема и разбрах че проблема най - вероятно е VSV VALVE, смених го преди 4-ри седмици с чисто нов, който поръчах от колегата (toyota forever). Последните 3 седмици чека светна 6 пъти и вчера 08.о1.2011 отидох на диагностика и излезе отново Р 1250 колата продължава да е тромава, но въпроса е:след като смених този клапан(VSV) с чисто нов какви са другите варианти? ще се опитам да кача снимки от Рс-то, защото не разбирам от стойности на налягането на горивото. И последно диагностика твърди, че тази грешка е свързана с проблем по горивната система, въпреки, че колегата от форума ми е пратил много подробна инфо за въздушната система за тази грешка, за което много му благодаря. И сега не знам дали проблема е в горивната сиситема или е в въздушната. благодаря на всички, който се опитват да ми помогнат.
Прикачени файлове
това преди 4 или 6 месеца
това преди 4 или 6 месеца
DSC07729.JPG (129.07 KiB) Преглеждано 3868 пъти
това също.
това също.
DSC07843.JPG (153.43 KiB) Преглеждано 3868 пъти
това е от последната диагностика
това е от последната диагностика
DSC07842.JPG (120.94 KiB) Преглеждано 3868 пъти

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 09 Яну 2011 19:20

не съм компетентен по въпроса за грешките,но ми дойде идеята за цедката в резервара.този модел има такава,до която се стигало някъде под задната седалка.би било една възможност за лесна проверка.доколкото си спомням тази цедка(или филтър) се сменяла на определен пробег.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Daria

Мнение от Daria » 09 Яну 2011 19:26

благодаря, ама мога ли сам да погледна тази цедка или има някакви сложни неща дето не е добре да ги пипам.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 09 Яну 2011 19:30

Daria, ти си сменил сума ти работи, и накрая имаш същите проблеми.Защо сменяте половината кола, преди да установите точната причина. Защо не я закараш в ТМ-Ауто да се разправят те с нея.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
jim_beam
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 09 Яну 2011 19:33

доколкото ми е известно трябва да се размонтира задната седалка.ако тази нищо и никаква цедка е проблема е жалко за всичките неща,които си сменил.и на мен ми се е случвало и затова ще ти кажа едно-отиди в сервиз при хора,на които това им е работата!

ps: LEXUS ти е дал най-правилния вариант!трябва ти човек,който го е правил точно на тая кола,пробвай на лично diesel_power от бургас може да знае как става! wink.gif
Последно промяна от jim_beam на 09 Яну 2011 19:50, променено общо 1 път.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор