Акумулатор за ДИЗЕЛОВ Yaris
Акумулатор за ДИЗЕЛОВ Yaris
Здравейте,колеги !
Първо искам да се извиня,че не използвах търсачката,но интернета ми в момента е адски бавен и нямам такава възможност.Акумулатора ми скоро ще ме изостави,предполагам,защото не е оригинален и е за бензинова кола.
Та въпросът ми е какъв ампераж трябва да е акумулатора за дизелов Yaris първо поколение (1.4 D4D) ?
Първо искам да се извиня,че не използвах търсачката,но интернета ми в момента е адски бавен и нямам такава възможност.Акумулатора ми скоро ще ме изостави,предполагам,защото не е оригинален и е за бензинова кола.
Та въпросът ми е какъв ампераж трябва да е акумулатора за дизелов Yaris първо поколение (1.4 D4D) ?

Everything else is just transportation...
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Заводско 1.4 излиза с 65Ah, поне Королите, не виждям смисъл Яриса да е с различен.... ДВГ и скорости са същите, та няма голяма логика да е различно акумуто, освен да го стопиш по-лесно... Аз сложих като умря заводския 77Ah, щото цената до 70 е има-няма 20-25лв по-висока, а се събира прекрасно и пали чакмак, без да се замисли, и е със 800+А стартов ток и сега на -15 не се чудя грам 

и моя умря тази сутрин.. със същия ДВГ съм като колегата с Яриса.От ТМ ми казаха,че до 70Ah мога да сложа, и че по-голям алтернатора няма да може да го зарежда както трябва. А нормално ли е да ми пише CHECK ABS и Check Brake? optitron-a светва/угасва,а стартера спря да върти. Направих първо профилактиката за "събуждане" със светването на фаровете,както някой колега беше препоръчал,но явно това го довърши.
колата /съответно и акумулатора след няколко месеца ще стане на 4 години- има ли смисъл да пробвам да го съживявам/зареждам? окото естествено е зелено..

колата /съответно и акумулатора след няколко месеца ще стане на 4 години- има ли смисъл да пробвам да го съживявам/зареждам? окото естествено е зелено..

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
EXIDE ili Berga - mnooooo dobri, a Varta sa dosta skypi.... Tova s nezarezhdaneto e malko typo, dazhe dosta, shtoto realno taka shte udalzhish zhivota mu dosta, kato ne stiga 100% zarqd..... T.e. po-golem - 74-77Ah e po-dobre ot vsqkyde! Na moita sym s Berga 77Ah i pali pri -14 vse edno e 0 gradusa
Slagai EXIDE i ne mu misli, che nqma da go zarezhdala kolata.... typotiiki si plqmpat....