Искам да ви питам дали има вариант компресора ми за климатика да изгори при палене на колата. Вчера се прибрах от път и при едно спиране (за кафе - не повече от 10тина нимути) климатика просто спря да работи. Става въпрос за Авенсис 2004та. Бях в сервиз и при диагностика се оказа че датчика на компресора е изгорял, но трябвало да сменя целия компресор, понеже били в комплект а и било по-сигурно..... и цената била над 1300лв. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? (и да има идеи за по-безболезнено решение
компресор за климатик на Авенсис
компресор за климатик на Авенсис
Здравейте,
Искам да ви питам дали има вариант компресора ми за климатика да изгори при палене на колата. Вчера се прибрах от път и при едно спиране (за кафе - не повече от 10тина нимути) климатика просто спря да работи. Става въпрос за Авенсис 2004та. Бях в сервиз и при диагностика се оказа че датчика на компресора е изгорял, но трябвало да сменя целия компресор, понеже били в комплект а и било по-сигурно..... и цената била над 1300лв. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? (и да има идеи за по-безболезнено решение
)
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Ако компресора е с три кабела ,единия е за магнита ,а другите са за някаква защита. На един ярис от старите беше станало така ,дадох на късо двата кабела които са за защитата и тръгна нормално.От тогава мина доста време и не съм го виждал повече,сигурно още си кара така.
Ако дадеш кода на модела на колата ,мога да ти кажа цветоветв на кабелите.
Ако дадеш кода на модела на колата ,мога да ти кажа цветоветв на кабелите.
По-евтиния вариант е да търсиш Авенсис на части или да търсиш да рециклираш... за което не знам дали е оферта. http://thermoking.tomchevi.com/index.ph ... ompressors
ЦЕНИ ЖИВОТА НА ОСТАНАЛИТЕ, АКО НЕ ЦЕНИШ ТВОЯ!!!