Гнусен шум при Ярис
-
- Обратна връзка:
Гнусен шум при Ярис
Мнение от Radul-Misirkov » 01 Фев 2010 19:49
Здравейте,
При студен старт от предната част на колата, откъм предната решетка се чува металическо дрънчене което след 15-20 секунди затихва и спира. Сякаш въртяща се част се стърже в ламарина! Колата е 1.4 Д4Д Ярис!
Някакви идеи?
ПС:след година и пет месеца определено не съм доволен от колата! Не си струва парите определно!
При студен старт от предната част на колата, откъм предната решетка се чува металическо дрънчене което след 15-20 секунди затихва и спира. Сякаш въртяща се част се стърже в ламарина! Колата е 1.4 Д4Д Ярис!
Някакви идеи?
ПС:след година и пет месеца определено не съм доволен от колата! Не си струва парите определно!
Radul-Misirkov
LEXUS
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 01 Фев 2010 22:05

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
shtryklio
Vesko
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 368 пъти
- Получена благодарност: 399 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Фев 2010 07:47
Колега, пробвай да запалиш колата при отворен капак, за да можеш да локализираш по-точно откъде е това дрънчене. Можеш да имаш и нещо откачено или изместено около двигателя, което да опира...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
-
- Обратна връзка:
Мнение от Radul-Misirkov » 02 Фев 2010 12:57
Но то не дрънчи всеки път, а като дрънчи за 10-15 секунди затихва! Примерно лятото никога не се появява! Прилича на вибрациите на някаква ламарина, дрънчи на кухо и сякаш идва някъде откъм перката!
Radul-Misirkov
Данчо
max-2
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 02 Фев 2010 22:00
Е, то за всеки влак си има пътници! biggrin.gifVesko написа:Само как да си купи човек кола на 3-4г, ако никои не копува нови коли? biggrin.gifzi_zi_top написа:Ако си я беше купил на 3-4 години щяха да са отстранили шумовете гаранционно и сега щеше да си доволен, а и парите щяха да са по-малко
Аз имам един познат, които казва, че никога няма да си купи кола втора ръка и си купува нови, кара ги по 30-40 000 км и ги продава, защото вече им е "минала модата" и т.н.
Та така, винаги ще има кой да купува нови, не бери грижа ...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
zi_zi_top
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 02 Фев 2010 22:56
Съгласен сум. Обаче съвета вместо да си копуваш ова кола да си вземеш 3-4 годишна е абсуреден ако всеки го спазва. И аз лично не сам има проблеми с нова кола освен детските болестиzi_zi_top написа:Е, то за всеки влак си има пътници! biggrin.gifVesko написа:Само как да си купи човек кола на 3-4г, ако никои не копува нови коли? biggrin.gifzi_zi_top написа:Ако си я беше купил на 3-4 години щяха да са отстранили шумовете гаранционно и сега щеше да си доволен, а и парите щяха да са по-малко
Аз имам един познат, които казва, че никога няма да си купи кола втора ръка и си купува нови, кара ги по 30-40 000 км и ги продава, защото вече им е "минала модата" и т.н.
Та така, винаги ще има кой да купува нови, не бери грижа ...

Vesko
-
- Обратна връзка:
Мнение от Radul-Misirkov » 03 Фев 2010 09:20
Абе не занам дали е кора! Ако беше кора едва ли щеше да дрънчи като празно тенеке!
Radul-Misirkov
- dobermanche
здравейте
Мнение от dobermanche » 03 Фев 2010 12:13
Аз съм с Ярис на близо 2 години,дизел 1.4 и това тракане ми се появи същото ,поне така звучи,имам го само докато укроти оборотите в най голямия студ,т.е. около 1-2 минути.После ми се струва че отминава,или е по-тихо.
Скоро тр да минавам преглед и ще ги питам да видят все пак от къде идва това нещо.
Иначе като цяло съм много доволен от Ярис-а,достатъчно пъргава и икономична кола за градът:)
Скоро тр да минавам преглед и ще ги питам да видят все пак от къде идва това нещо.
Иначе като цяло съм много доволен от Ярис-а,достатъчно пъргава и икономична кола за градът:)
Toyota Yaris 1,4 D4D
dobermanche
Dizzle
Creep
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru