dracunculus написа: ↑01 Окт 2025 11:09
Имаш ли достоверни доказателства за това?
Всъщност в случая не пишех за двг, а въобще за тойота. Иначе за двг - мои лични доказателства - нямам.

Не съм си разглобявал двигателите (не ми се налагало за щастие), не съм специалист в областта на двг. Но
тези - може би имат. Смятам, че двг (1.5; 1.8; 2.0; 2.5) за хибридите на тойота са надеждни, с "надеждност" над "средната". Но все пак, явно не са безпроблемни. Не съм се "човъркал" задълбочено в темата и отново - не съм специалист в областта (така, че дори и да "човъркам", едва ли ще си направя много адекватни изводи) - за да смятам мнението си за достоверно. Действително за 1.8, специално от двг - оплаквания почти няма, но и той е относително най-маломощния по отношение на кубатурата си, относително най-нискооборотния (а от това, до колкото разбирам, съществено зависи експлоатационния живот, а и надеждността) и с впръскване само в колектора. Въпреки това, бих избрал (и избрах) 2.0 - заради много по-добрата динамика, въпреки относително най-многобройните критики. Бих предпочел 2.5 литровия в компактен автомобил, но няма

Дори в камри, ако автомобила бе по-пъргав (особено, ако го пуснат с по-интересната и мощна плъгинхибридна система интегрираща този двг), но това вече съм го писал и всичко това са лични предпочитания. (А сега, след като така режат мощността - бих предпочел плъгин хибрида на фолксваген, просто защото е по-мощен и динамичен - а си има (хибрида им) и други специфични предимства, сега ще пускат и хибрид. Въпреки, че смятам хибрида на тойота за по-интересен и по-надежден, и също си има своите специфични предимства (които предпочитам), но редуцират мощността по неизвестни причини, вместо да я увеличават - и това не ми допада (лични предпочитания, да представят развитие, не регрес

). Разбирам да намалят мощността на двг - но запазвайки мощността на системата, това много би се харесало според мен (поне на мен би ми харесало, повече и от увеличаване на мощността), така да се каже - автомобилите да станат по изразено "хибридни".)