Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Sunstrooper
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от Sunstrooper » 11 Ное 2025 16:16

На 7 ноември (петък) си взех колата. Документалната част беше около 30 мин., вкл. връчването на застраховките и кратък разговор със застрахователя. Бяхме се подготвили с 10-ина въпроса към дилъра, на които ни беше отговорено задоволително. Липсващите (засега) зимни гуми бяха обозначени в приемо-предавателния протокол от дилъра (не се е налагало ние да спорим или настояваме). Общо ни отне около час и половина вземането, но реално повече от половината време се борихме с приложението и навигацията, а накрая трябваше да изчакаме около 10 мин. да ни дадат комплекта (пожарогасител, аптечка, тригълник и жилетка). Така и не разбрах дали ни се полагаше, или ни подариха един.
Имаше само един проблем - с мобилното приложение. След като около 20 мин. не успяхме да го подкараме, стана ясно, че има нова практика в Тойота (мисля от производителя) първите около 50 км. всяка кола се водела в "тестов режим" и не е възможно да се свърже мобилното приложение през телефона (не показва QR-код до навъртането на въпросните километри). На втория ден, след като ги направих, кодът излезе и всичко с приложението е наред.
Много съм доволен от колата засега, с уговорката че около 60км. само съм минал с нея.

Аватар
BaiDobry
Автомобил: Toyota RAV4
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 21 пъти

Мнение от BaiDobry » 11 Ное 2025 19:58

Sunstrooper написа: 11 Ное 2025 16:16 На 7 ноември (петък) си взех колата.
Здравейте,
Поздравления.
Пожелавам Ви много безаварийни километри, да Ви радва много и хубави места да посетите с нея.
Поздрави!

stangenov
Благодарил/а: 5 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от stangenov » 11 Ное 2025 20:45

Това с тестовия режим и невъзможността да се свърже с приложението ми звучи малко глупаво. Януари месец, моята кола се свърза веднага. Не вярвам за 10 месеца, да са се променили нещата.

Публикувай отговор