На 7 ноември (петък) си взех колата. Документалната част беше около 30 мин., вкл. връчването на застраховките и кратък разговор със застрахователя. Бяхме се подготвили с 10-ина въпроса към дилъра, на които ни беше отговорено задоволително. Липсващите (засега) зимни гуми бяха обозначени в приемо-предавателния протокол от дилъра (не се е налагало ние да спорим или настояваме). Общо ни отне около час и половина вземането, но реално повече от половината време се борихме с приложението и навигацията, а накрая трябваше да изчакаме около 10 мин. да ни дадат комплекта (пожарогасител, аптечка, тригълник и жилетка). Така и не разбрах дали ни се полагаше, или ни подариха един.
Имаше само един проблем - с мобилното приложение. След като около 20 мин. не успяхме да го подкараме, стана ясно, че има нова практика в Тойота (мисля от производителя) първите около 50 км. всяка кола се водела в "тестов режим" и не е възможно да се свърже мобилното приложение през телефона (не показва QR-код до навъртането на въпросните километри). На втория ден, след като ги направих, кодът излезе и всичко с приложението е наред.
Много съм доволен от колата засега, с уговорката че около 60км. само съм минал с нея.
Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури
-
Sunstrooper
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 22 пъти
Здравейте,
Поздравления.
Пожелавам Ви много безаварийни километри, да Ви радва много и хубави места да посетите с нея.
Поздрави!
-
stangenov
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Това с тестовия режим и невъзможността да се свърже с приложението ми звучи малко глупаво. Януари месец, моята кола се свърза веднага. Не вярвам за 10 месеца, да са се променили нещата.
-
Sunstrooper
Благодаря за хубавите пожелания!
Според дилъра тази практика датира от лятото насам. Но това е информация, която му подадоха от сервиза по телефона. Ако си напрегна въображението, мога да се сетя за причина - например, за да не може някой, който случайно е около колата преди продажбата й, да се закачи. Все пак през приложението може да се следи местоположение, да не говорим за управление дистанционно. Предполагам, че профили се трият и т.н., но това са досадни детайли и усложнения, с каквито нито дилърите ще искат да се занимават, нито новия собственик. Както казах, напрегнах си въображението, нямам идея защо са го направили.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 70 пъти
- Получена благодарност: 112 пъти
В приложението се вкарва ВИН номер и се влиза с парола та няма как друг да го ползва/закачи.Sunstrooper написа: ↑12 Ное 2025 10:07 който случайно е около колата преди продажбата й, да се закачи.
caryЦар
-
Sunstrooper
Офтопик
Сваляш си приложението, регистрираш се с имейл, вкл. собствена парола, след което сканираш QR код, който излиза на мултимедията при свързване на телефона и колата и това е. ВИН номера колата го подава на приложението. Аз ВИН не съм писал никъде. Буквално направих гореописаното. Т.е. това, което написах, е напълно възможно. С ограничението от 50 км. просто е по-вероятно, че този, който се свързва с колата, е собственикът.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 70 пъти
- Получена благодарност: 112 пъти
А мислите ли че Тойота ще позволи втора(или повече) регистрация по същият начин на друго устройство?Sunstrooper написа: ↑12 Ное 2025 17:36 Буквално направих гореописаното. Т.е. това, което написах, е напълно възможно.
caryЦар