Причини за повишаване на температурата
- Aleksandar
Причини за повишаване на температурата
Мнение от Aleksandar » 26 Мар 2009 18:41

Aleksandar
-
Re: Причини за повишаване на температурата
Мнение от toyota_racing » 26 Мар 2009 19:09
Провери термостата дали ти отваря възможно е да прегрява ако не отваря термостата.Проверката става като на вече загрял автомобил провериш дали долната част на радиатора е топлаAleksandar написа:Колеги, интересуват ме кои са възможните причини да се вдига стрелката за температурата над средата. Тогава пада и мощността. До сега не съм виждал японски автомобил, който да го прави без да има проблем и мисля да търся вероятните такива. Вентилатора си работи добре, а идея си нямам от какво може да е, така че всяко предложение е добре дошло

toyota_racing
nikolov22
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 26 Мар 2009 20:33

Aleksandar
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 26 Мар 2009 21:02
Ако при висока предавка и ниски обороти ти губи мощност може да не е свъразно с температурата.Aleksandar написа:Ще проверя по този начинА иначе антифриз не губи изобщо. Значи не го прави постоянно, само когато се натовари, например на по ниски обороти на по висока предавка. А не е някой камион да е нормално това според мен. Не би ме притеснило толкова ако не ми се струва че тогава губи мощност и по трудно набира. А и преди не вдигаше над средата, или поне така си спомням. А този датчик как може да се провери?
Vesko
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 26 Мар 2009 21:23
Губи мощност само когато се е вдигнала стрелката и затова си мисля че е свързано с нея.Vesko написа:Ако при висока предавка и ниски обороти ти губи мощност може да не е свъразно с температурата.Aleksandar написа:Ще проверя по този начинА иначе антифриз не губи изобщо. Значи не го прави постоянно, само когато се натовари, например на по ниски обороти на по висока предавка. А не е някой камион да е нормално това според мен. Не би ме притеснило толкова ако не ми се струва че тогава губи мощност и по трудно набира. А и преди не вдигаше над средата, или поне така си спомням. А този датчик как може да се провери?
Aleksandar
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от Рошко » 26 Мар 2009 21:46
Почва да гуми мощност не като загрее, а направо като прегрее... Случвало ми се е с една Мазда - така здраво загря, че двигателя се опита да заклини... Бе направо си заклини да ти кажа... От температурата телата се разширяват - съответно буталата в случая и почват да заклинват в цилиндрите, затова губи мощност. biggrin.gif Като я охладихме и всичко си беше по старо му.Aleksandar написа:Губи мощност само когато се е вдигнала стрелката и затова си мисля че е свързано с нея.
Рошко
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Причини за повишаване на температурата
Мнение от Vesko » 27 Мар 2009 00:20
Малко е оффтопик, но дали автомобилите от ВАГ групата си загряват и без причина и/или проблем?Aleksandar написа:До сега не съм виждал японски автомобил, който да го прави без да има проблем и мисля да търся вероятните такива.
Vesko
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 27 Мар 2009 07:05
Направо ме успокои1.6 VVT-i написа:Почва да гуми мощност не като загрее, а направо като прегрее... Случвало ми се е с една Мазда - така здраво загря, че двигателя се опита да заклини... Бе направо си заклини да ти кажа... От температурата телата се разширяват - съответно буталата в случая и почват да заклинват в цилиндрите, затова губи мощност. biggrin.gif Като я охладихме и всичко си беше по старо му.Aleksandar написа:Губи мощност само когато се е вдигнала стрелката и затова си мисля че е свързано с нея.

Aleksandar
- Georgimitrovich
Мнение от Georgimitrovich » 27 Мар 2009 13:10

Сега смених радиатора и предстои да сменя и термостата но съм на 99% сигурен че не е нито от термостата нито от датчика на стрелката.
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
Georgimitrovich
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 371 пъти
- Получена благодарност: 401 пъти
Мнение от slowtraveler » 27 Мар 2009 13:53
Аз тоя номер съм го правил с един голф дизел. Няма стрелка, а едно светодиодче за прегряване, което познайте дали въобще се вижда когато таблото е осветено от слънцето.1.6 VVT-i написа:Почва да гуми мощност не като загрее, а направо като прегрее... Случвало ми се е с една Мазда - така здраво загря, че двигателя се опита да заклини... Бе направо си заклини да ти кажа... От температурата телата се разширяват - съответно буталата в случая и почват да заклинват в цилиндрите, затова губи мощност. biggrin.gif Като я охладихме и всичко си беше по старо му.
Та насрещните хора ми светкаха (скъсан тръбопровод на изхода на водна помпа, и тя е хвърлила водата под колата при висока скорост за секунди), но аз си мислех, че има полиция. Добре, че имаше едно кръстовище, където изключих от скорост и двигателя угасна и превърташе само на скорост (оставих изгасена колата да я превърта колкото може, за да може маслото да поохлади прегретите части)...
Georgimitrovich, твоето прилича на блокирал термостат - нито отваря напълно, нито затваря напълно....

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 27 Мар 2009 17:13

Aleksandar
-
Мнение от toyota_racing » 27 Мар 2009 18:05
Смяната е елементарна.Термостата се намира в един кожух който се държи на два болта,махаш маркуча който отива в радиатора развиваш болтовете и си готов.Преди това подложи обаче един леген отдолу за да събереш антифриза ако не мислиш да доливаш направо друг обаче.Изтича от порядъка на 1-1,5 литра при свалянето на термостата.Aleksandar написа:.... А някой знае ли лесно се сменя да си сметна за труд колко ще отиде
toyota_racing
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 27 Мар 2009 22:59
Чудесно!toyota_racing написа:Смяната е елементарна.Термостата се намира в един кожух който се държи на два болта,махаш маркуча който отива в радиатора развиваш болтовете и си готов.Преди това подложи обаче един леген отдолу за да събереш антифриза ако не мислиш да доливаш направо друг обаче.Изтича от порядъка на 1-1,5 литра при свалянето на термостата.Aleksandar написа:.... А някой знае ли лесно се сменя да си сметна за труд колко ще отиде

Aleksandar
-
Мнение от toyota_racing » 27 Мар 2009 23:06
Ако не ти се дават пари преди това може да пробваш да го "свариш" и така ще разбереш дали е в ред или не е.Иначе не е наистина кой знае каква цифра, аз като сменях на моята беше 24 лв и нещо с гуменото уплътнение.Aleksandar написа: Чудесно!А иначе самия той не е скъп, така че ще видим...
toyota_racing
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru