Не мога да разбера, какъв човек си!?diver написа:Кики, баса си седи. Когато минеш > 300км с 16лв с печката се обади, ще те почерпя на драго сърце. До тогава надявам се като един истински мъж да замълчиш.Kiki написа:Съгласен съм да приключим спора, след като се правиш, че не си разбрал, че мога да ти докажа това, това, което не искаш да ти докажа!diver написа: и след като не може да ми докажеш нищо и след като изяснихме че не е по-икономичен да приключим с темата.
Българска премиера на Toyota Avensis
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
С риск да ви разваля спора бих казал че един двигател който работи с бензин и е преработен за метан не може да се каже че е по икономичен от нафтов такъв просто щото вече той не работи с бензин а с друго гориво. От друга страна колкото и да ви е странно съм виждал на моя борд комютър след нулиране среден разход 3,9 (пак казвам според него) за изминати 120км извънградско предимно магистрала. Верно е че си беше пълзене но все пак говорим за икономия. Кики едни приятели се натвариха 3-ма човека в една хондичка на метанче и от Пловдив до Приморско си поделиха горивото по 5лв. Старата ни служебна ламя (пасатор 89-та) на извън градско мина 335км с една бутилка 25л. Газта си е ефтина тва е. Обаче квото и да си говорим тръпката от динамиката на бензинаката я няма никъде.
1G-FE- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Аел, и аз съм въждал на моя борд компютър такъв разход - Търговище -Варна (около 130км) с бензинова Астра G 1.6 16V. Каране точно в старание да се докара минимален разход, но вятъра беше силен и попътен...Ael написа:....От друга страна колкото и да ви е странно съм виждал на моя борд комютър след нулиране среден разход 3,9 (пак казвам според него) за изминати 120км извънградско предимно магистрала. Верно е че си беше пълзене но все пак говорим за икономия. ...
Лично за мен бих си взел дизел единствено ако реша да си взема джип ( то с някой от по-старите двигатели) .
Спокойния нискооборотен двигател с висок въртящ момент в голям диапазон на оборотите си е доста удобен за джип. Там и икономията се усеща повече...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
След като нямаш аргументи стана - некоректна битка. Хитро....Kiki написа:Нека да прекратим този спор, защото започна да преминава в некоректна битка, а не в спор!
Кажи какво неразбра? Ще се опитам да ти обясня.Kiki написа:Не мога да разбера, какъв човек си!?diver написа:Кики, баса си седи. Когато минеш > 300км с 16лв с печката се обади, ще те почерпя на драго сърце. До тогава надявам се като един истински мъж да замълчиш.Kiki написа: Съгласен съм да приключим спора, след като се правиш, че не си разбрал, че мога да ти докажа това, това, което не искаш да ти докажа!![]()
![]()

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
300км с 16лв на бензин? Има такива коли, но не и сериини май. Спора бензин/дизел или газ/дизел е?diver написа:Кики, баса си седи. Когато минеш > 300км с 16лв с печката се обади, ще те почерпя на драго сърце. До тогава надявам се като един истински мъж да замълчиш.Kiki написа:Съгласен съм да приключим спора, след като се правиш, че не си разбрал, че мога да ти докажа това, това, което не искаш да ти докажа!diver написа: и след като не може да ми докажеш нищо и след като изяснихме че не е по-икономичен да приключим с темата.
Къде видя да пиша, че е 16лв/300км бензин? От първия си пост пиша, че ако искаш да ти е евтино, избора не е дизел а газ или метан, но кой чете....вместо това нЕкой почва на мънка кат ****, че видиш ли не бил написал тва дет е написал....Vesko написа:300км с 16лв на бензин? Има такива коли, но не и сериини май. Спора бензин/дизел или газ/дизел е?
П.П. Смарта си е съвсем серийна кола и доколкото 16лв са къде 10л а извънградско харчи 3.5 е съвсем възможно. Това при положение, че наречен туй кресло на колела кола де....

-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Я да завърнем темата пак към новия Авенсис. Аз зададох следния(но то се покри в разразилия се спор за лв. на км) въпрос към хората, запознати с фирмената политика на Тойота (LEXUS, george, Джамбазов и т.н.) - какъв е смисъла от два бензинови двигателя 1.8 и 2.0 с разлика 5 коня в полза на втория и 300 драма на 100км икономия в полза на първия.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Вземи прочети всички мой постове по темата и щи видиш, че ти си отваряш краката да ти видят женския полов орган! Този път ме предизвика да ти го кажа.!Повече няма да пиша в темата, защото с такива като теб не може да се спори. Извърташ точно ти, а не аз. Всичко е написано-вземи го прочети ! Първи Аел спомена за метан и ти се хвана, като удавник за сламка!diver написа:Къде видя да пиша, че е 16лв/300км бензин? От първия си пост пиша, че ако искаш да ти е евтино, избора не е дизел а газ или метан, но кой чете....вместо това нЕкой почва на мънка кат ****, че видиш ли не бил написал тва дет е написал....Vesko написа:300км с 16лв на бензин? Има такива коли, но не и сериини май. Спора бензин/дизел или газ/дизел е?
П.П. Смарта си е съвсем серийна кола и доколкото 16лв са къде 10л а извънградско харчи 3.5 е съвсем възможно. Това при положение, че наречен туй кресло на колела кола де....
Хихихи, адски се засегнах да знаеш biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Мисля, че се разбра кой **** и кой не. Както казах и преди да беше мъж да разбереш, ма то няма смисъл да ти обяснявам. Излез на стоянката до вас и поспори с некой бакшо, може и да вденеш...

Да се намеся в, хм разговора между Kiki и diver:
Днес засякох ( със зареждане до горе) на чист градски
разход за изтеклата седмица: 240км за 16л нафта - разход 6,7л/100км.
Понеже зареждам Алпин дизел това ми струваше 30лв или по 12,5лв/100км.
Предната ми кола беше Хонда, пак 90к.с. и имаше газова уредба - гореше 10л/100км газ, което по сегашни цени прави 9,5лв/100км и неясно колко количество бензин докато загрее. Отделно цената на самата газова и неудобството колкото и добре да ти е настроена газова се нещо да не е както трябва.
Не знам с метана как стоят нещата, но там уредбите са и по-скъпи.
Така, че не че нафтата е върха, ама като разход бие отвсякъде бензина.
Днес засякох ( със зареждане до горе) на чист градски
разход за изтеклата седмица: 240км за 16л нафта - разход 6,7л/100км.
Понеже зареждам Алпин дизел това ми струваше 30лв или по 12,5лв/100км.
Предната ми кола беше Хонда, пак 90к.с. и имаше газова уредба - гореше 10л/100км газ, което по сегашни цени прави 9,5лв/100км и неясно колко количество бензин докато загрее. Отделно цената на самата газова и неудобството колкото и добре да ти е настроена газова се нещо да не е както трябва.
Не знам с метана как стоят нещата, но там уредбите са и по-скъпи.
Така, че не че нафтата е върха, ама като разход бие отвсякъде бензина.
- LEXUS
- Благодарил/а: 13 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Това е интересно решение. И на мен ми се стори страннно. Но икономията на 1.8 спрямо 2.0 е почти 0.5 литра! Отделно,че 2.0 ще се предлага в най-високо оборудване. 2.0 е очевидно по-разтовареният мотор,а някои хораа предпочитат такъв. Всичките бензинови нови двигатели на Авенсис по новата технология Valvematic ме очароват с изключително ниския разход за бензинови мотори,наскоро толкова харчеха дизелите. 1.6 Valvematic 132 к.с. градско 8.3/100км. ,това е впечатляващо като се види мощността му,емисиите също са много ниски. 1.8 valvematic градско 8.5/100 км., при близо 150 к.с. и много ниски емисии. Извънградско всичките нови бензинови valvematic на Авенсис харчат 5.4/100км. и 5.6/100км.Scott написа:Я да завърнем темата пак към новия Авенсис. Аз зададох следния(но то се покри в разразилия се спор за лв. на км) въпрос към хората, запознати с фирмената политика на Тойота (LEXUS, george, Джамбазов и т.н.) - какъв е смисъла от два бензинови двигателя 1.8 и 2.0 с разлика 5 коня в полза на втория и 300 драма на 100км икономия в полза на първия.
Това са едни много високотехнологични бензинови двигатели.
Ето къде е прогресът при бензиновите двигатели.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN