Много странен проблем
stas
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 13 Яну 2009 22:00
Аве аз хубаво те духнах biggrin.gif ама колегата да се моли да не е покривил всичко , че ще му струва доста соленичко .stas написа:Баси колко бавно пиша Bass Man ме духна.
Не е трябвало да се прави на диагностик ами просто да спре ама някой път действията ни не са много адекватни .
Bass_Man
- martod
Мнение от martod » 13 Яну 2009 22:12
Има вариант, и съм му го описал по горе в темата.......Bass_Man написа: Няма вариант да имаш течност , да ти е запекъл термостата , да не тече от никъде и да нямаш парно !

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
martod
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 13 Яну 2009 23:31
Тогава ще изври за по-малко от 5 мин ! + това ще дойде малко парно от естествената циркулация .martod написа:Има вариант, и съм му го описал по горе в темата.......Bass_Man написа: Няма вариант да имаш течност , да ти е запекъл термостата , да не тече от никъде и да нямаш парно !......Скъсана турбинка на водната помпа........
Bass_Man
Kiki
Мнение от TurboLame » 14 Яну 2009 11:56
Ходих в друг сервиз.
Момчетата вадиха някакви маркучи, точиха течност от някъде, наливаха някъде, форсираха, пак точиха, пак наливаха и по едно време парното се появи. В началото работеше само на високите обороти, на ниските пак ставаше студено, но пак форсираха, пак точиха и наливаха и сега работи нормално.
Според тях е замръзнала и е направила въздушна възглавница. Поради леда не е могла да се обезвърдуши сама. Утре се разбрахме да отида за да премерят антифриза, че днес имали доста работа.
Колкото за духнала гарнитура и изкривена глава или блок.. не знам как може да се провери. Предполагам, че трябва да следя нивото на охлаждащата течност и на маслото и ако започне да губи от едното или от двете, значи минимум гарнитура.. Надявам се да не се стига до там, но ще видим.. Като имам предвид, че само веднъж охлаждащата течност закипя и аз спрях веднага, но знае ли човек..
Момчетата вадиха някакви маркучи, точиха течност от някъде, наливаха някъде, форсираха, пак точиха, пак наливаха и по едно време парното се появи. В началото работеше само на високите обороти, на ниските пак ставаше студено, но пак форсираха, пак точиха и наливаха и сега работи нормално.
Според тях е замръзнала и е направила въздушна възглавница. Поради леда не е могла да се обезвърдуши сама. Утре се разбрахме да отида за да премерят антифриза, че днес имали доста работа.
Колкото за духнала гарнитура и изкривена глава или блок.. не знам как може да се провери. Предполагам, че трябва да следя нивото на охлаждащата течност и на маслото и ако започне да губи от едното или от двете, значи минимум гарнитура.. Надявам се да не се стига до там, но ще видим.. Като имам предвид, че само веднъж охлаждащата течност закипя и аз спрях веднага, но знае ли човек..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия
TurboLame
- Bass_Man
Мнение от Bass_Man » 15 Яну 2009 00:08
Значи от твоя разказ аз разбрах , че не си спрял веднага , като е била в червеното , а си спрял когато е хвърлила водата , което не е точно веднага .
Иначе много лесно ще разбереш дали е духнала ! Ако след обезвъздушаване и тн започне да губи течност и да прави възглавници и/или да пуши сутрин при палене и/или да хвърля пак водата и да прегрява да си знаеш .
Дано греша !
Иначе много лесно ще разбереш дали е духнала ! Ако след обезвъздушаване и тн започне да губи течност и да прави възглавници и/или да пуши сутрин при палене и/или да хвърля пак водата и да прегрява да си знаеш .
Дано греша !
Bass_Man
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru