aко някои има повече информация или пък някъкви впечатления и отзиви за някой от тези съединителити-да пише...
Съединител
-
TOYOTA-SPORT
Съединител
Налага се да си сменям съединителя,имам няколко варианта,но незнам кой е най-добрия и удачен,а ето ги и тях:Exedy,Seco,Daiken,Mkk,Nachi.
aко някои има повече информация или пък някъкви впечатления и отзиви за някой от тези съединителити-да пише...
Последно промяна от TOYOTA-SPORT на 26 Дек 2008 14:37, променено общо 1 път.
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...
Може би за този говори колегата http://www.racinglab.com/exedy-clutch-s1-128.html
Toyota Avensis D4D 2000 december
Имах едно МУСО навремето. Боднах му валео дет изкара смяната на няколко скоростни кутии (там са си консуматив). Така и неразбрах къде се прави във Франция, Корея или Китай. На последното сваляне на скорости продължаваше да изглежда като ново и надписите валео си седяха.....bassdrive написа:Някой знае ли нещо за Valeo? Намерих комплекта за около 250 лв. но дали си струва?

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
martep2000
НЕ слагайте Daiken абсолютен боклук още от началото ми тресеше майстора каза че трябва да улегне вече съм направил 20 000 и като загрее в някое задръстване става ужасно цялата кола подскача , вече и майстора вика че е менте ама неиска да ми го смени с някой читав
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Преди един месец си взех Валео - рециклиран комплект от ТМ Ауто и го боднах на Каринката. Залепна като яйца за шунка - никакви проблеми до момента, напротив - амбреажа е по-мек и сцеплението - по-добро. Направи ми впечатление, че съединителя, който свалих, пак беше Валео. Единствения проблем беше в аксиалния лагер - имаше характерен стържещ звук при определени обороти при потегляне. Педала на амбреажа се натискаше с усилие и скоростите се включваха по-трудно.Сега е О.К.
Само дето трябва да върна стария комплект на ТМ Ауто - да го рециклират.
Валеото и ново е на повече от прилична цена. По спомени онуй за мусото беше под 100лв В една пряка на Дойран има магазин от който съм купувал валео и минтекс. Досега оплаквания нямам.Fido Dido написа:Преди един месец си взех Валео - рециклиран комплект от ТМ Ауто и го боднах на Каринката. Залепна като яйца за шунка - никакви проблеми до момента, напротив - амбреажа е по-мек и сцеплението - по-добро. Направи ми впечатление, че съединителя, който свалих, пак беше Валео. Единствения проблем беше в аксиалния лагер - имаше характерен стържещ звук при определени обороти при потегляне. Педала на амбреажа се натискаше с усилие и скоростите се включваха по-трудно.Сега е О.К.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
martep2000
-
TOYOTA-SPORT
Съединител
Взех си,,VALEO'',сега ще видим какво ще се окаже...

-
TOYOTA-SPORT
Съединител
Взех си,,VALEO'',сега ще видим какво ще се окаже...