Благодаря Japanes Fever,май само ти ме цитира правилно.
движение по инерция
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Ако уцелиш маховика и феродовият диск да се въртят с една и съща скорост въобще няма да се износваPetar написа:Po princip i az taka pravia kogato sym na svobodna i reha da vklu4a na skorost podavam mejdinna gas taka mislia 4e syediniteliat se iznosva po-malko pyk itaka si karah starata jigula pri neia imahe goliamo zna4enie .Sega pri syvremenite koli mojebi nee nujno podavene na mejdidna gas no nee i loho da se podava
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Извинявай....kristian написа:Нещо май стана мармалад с цитатите.Аз едно пиша,а другоме цитират?![]()
![]()
![]()
Аз го забърках мармалада - в първия вариант на поста съм изтрил едно /quote и от там цялата верига се е преместила едно стъпало нагоре
Надявам се сега съм умерил цитирането
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Ami te horata na tova mu vika mejdinna gaz. biggrin.gifVesko написа:Ако уцелиш маховика и феродовият диск да се въртят с една и съща скорост въобще няма да се износва
Polzvaneto na tazi praktika e zaduljitelno kogato se dvijish po inerciq(osobeno) da vdignesh oborotite predi tova za da nqma sutresenie v dvigatelq i skorostite, a ot tam da se izravnqt skorostite na dika i mahovika.
Otdelno spored skorostta trqbva da znaesh koq predavka da rugne6, 4e da ne stane sakatluk!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
-
sashoskiora
Колеги много сте забатачили темата тук не става дума,за по рязко зацепване на ремъка,съединитела или така на татък,защото включване на скорост всеки опитен шофьор изравнява оборотите и включва плавно,проблема е че двигателите особено дизеловите бързо се охлаждат и такива резки температурни промени се отразяват зле на двигателя и се създава предпоставка за спукване на цилиндровата глава.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 401 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Че когато дизела е на принудителен празен ход не се ли охлажда по-бързо?!
1. водната помпа е на по-високи обороти
2. няма горене, а и изпарение на впръсната нафта (ако има такава)..
А при празен ход двигателя си е на ниски обороти, но има нормално горене...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
никви ядове няма да правиш така - но има много недостатъци...mladm написа: Пример мога да посоча - има ли проблем ако изключа от скорост от първия тунел на Хемус (посока София-Ботевград) и се пусна до третия (скороста варира от 80 до 120). Включването на скорост го правя на около 90, като изфорсирам двигателя до около 2000-2300 об/мин. и направо на 5-а.
Ако се пускаш на скорост имаш следните преимущества :
1. колата е по стабилна в завоите (поддържа стабилна скорост и при нужда винаги можеш да натиснеш газта при нужда в завоя)
2. не харчиш гориво
3. колата не се засилва и не се налага да ползваш спирачките в завой - което водии до нестабилност

-
sashoskiora
Тук не си прав замисли се и ще стигнеш сам до истинатаslowtraveler написа:Че когато дизела е на принудителен празен ход не се ли охлажда по-бързо?!
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
Прав е. Знам го от личен опит.
Ама какво значение има. Доста време ми отне, за да науча приятелката ми да спира на скорост и леко да обира със спирачките, ако има нужда. Искам да придобие навици за снежни условия, когато е по-полезно.
Всичко си има предимства и недостатъци. Да сте виждали камион да изключва от скорост? Когато наклона е малък, е по-добре да си на неутрална, а ако е по-голям - на скорост.
Все още не мога да разбера как се скапва дизел по инерция. Имам колега, който се занимава само с двигатели и скорости, да взема и аз да го науча на нещо през 25 годишната му практика.
Ама какво значение има. Доста време ми отне, за да науча приятелката ми да спира на скорост и леко да обира със спирачките, ако има нужда. Искам да придобие навици за снежни условия, когато е по-полезно.
Всичко си има предимства и недостатъци. Да сте виждали камион да изключва от скорост? Когато наклона е малък, е по-добре да си на неутрална, а ако е по-голям - на скорост.
Все още не мога да разбера как се скапва дизел по инерция. Имам колега, който се занимава само с двигатели и скорости, да взема и аз да го науча на нещо през 25 годишната му практика.
Fido Dido написа:......Искам да придобие навици за снежни условия, когато е по-полезно........f
Много е важно да се изпързаляш ,без да искаш,(ама някъде по на широко) така че да ти "изстине" гърба за да проумееш че тия1-2тона желязо не са играчка и като се подхлъзнат-трудно влизат в пътя.Особено като си неопитен и спирачката е главния инструмент.
slowtraveler написа:Извинявай....kristian написа:Нещо май стана мармалад с цитатите.Аз едно пиша,а другоме цитират?![]()
![]()
![]()
Аз го забърках мармалада - в първия вариант на поста съм изтрил едно /quote и от там цялата верига се е преместила едно стъпало нагоре
Надявам се сега съм умерил цитирането
![]()
П.С.Така и не се научих как се правят два и повече цитата в едно мнение.
-
sashoskiora
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
-
sashoskiora