селика'91 предна главина смяна на лагер???
селика'91 предна главина смяна на лагер???
да ви попитам - ще сменям лагера на предната главина.един приятел ми купи преди 3 месеца но чак сега се реших да се заема със смяната,обаче се оказа че той ми е купил само лагера а трябвало да има и семеринги към него.ходихме в магазина - там казаха че продават само лагер или лагер в комплект със семеринги,само семеринги не продават.та това ми е и въпроса - мога ли да си ги купя от магазин за семеринги,при положение че някой от вас каже какви им са данните???
то по принцип проблема може да се окаже че не е от лагера,но той ми каза че и неговата имала същите "симптоми" и му сменили лагера и се оправило.става въпрос за едно прискърцващо-пристъргващо-прещракване на колелото когато завивам с много ниска скорост,сега вече и в движение се усеща шума в завой,казвам усеща щото от звука на колата немога да си чуя както трябва и двигателя дето се казва.инъче май и на право има шум - немога да кажа с точност.но не е каре,знам как щтракат каретата,това щтракане е по нарядко нещо като на 1оборот на колелото=1щтракане-прискърцване-пристъргване.няма загряване на главината?!?няма и никакви вертикални и хоризонтални луфтове на колелото?!?
така я купих колицата и си я карам така около 6 месеца.
ако някой знае размерите на семерингите бих се радвал да сподели.дори и да се окаже че не е от лагера ще си имам поне нов лагер на главината.
то по принцип проблема може да се окаже че не е от лагера,но той ми каза че и неговата имала същите "симптоми" и му сменили лагера и се оправило.става въпрос за едно прискърцващо-пристъргващо-прещракване на колелото когато завивам с много ниска скорост,сега вече и в движение се усеща шума в завой,казвам усеща щото от звука на колата немога да си чуя както трябва и двигателя дето се казва.инъче май и на право има шум - немога да кажа с точност.но не е каре,знам как щтракат каретата,това щтракане е по нарядко нещо като на 1оборот на колелото=1щтракане-прискърцване-пристъргване.няма загряване на главината?!?няма и никакви вертикални и хоризонтални луфтове на колелото?!?
така я купих колицата и си я карам така около 6 месеца.
ако някой знае размерите на семерингите бих се радвал да сподели.дори и да се окаже че не е от лагера ще си имам поне нов лагер на главината.
ми аз имах са6тия проблем и сащите симптоми.оказа се 4е е лагера ама преди тва карах около 2 месеца така.лагера го взех за 130лв(саветвам те да не взима6 по евтини от 100лв) и беше без семеринги само лагер,семерингите се тарсят по размер не е нужно да е от тойота.оба4е аз имах друг проблем,понеже карах 2 месеца с разбит лагер като го свалихме се оказа 4е лагера е "изял" главината.Та понеже няма да дам 300-400лв за главина я свалих и занесох на завар4ик да ми я наслои с аргон,после на стругар и така спасих положението.дотук сам минал над 10 000км и нямам проблем дано и за напред да нямам.
-
- Получена благодарност: 1 път
виж www.detali.ru за номера на семеринга, размери се порови малко...
имаче не са скъпи семерингите в Тойота ... провери все пак....
комплекта е 2 семеринга и една загерка. УСПЕХ
внимавай само майстора да ти стегне здраво полуоската
имаче не са скъпи семерингите в Тойота ... провери все пак....
комплекта е 2 семеринга и една загерка. УСПЕХ

внимавай само майстора да ти стегне здраво полуоската