с какво масло карате своите СЕЛИКИ???
с какво масло карате своите СЕЛИКИ???
аз четах ръководството че пише 10W40 SG и сипах такова полусинтетика на ELF.
трябваше ли да налея CASTROL???
трябваше ли да налея CASTROL???
!
Karam s Mobil 10W40 polusintetika i to zashtoto prochetoh tuk v foruma che takova maslo se preporachvalo za po starichki mashini kato moita - 170 000 km i 14 godini staj
inache po katalog i davat 10W30 palna sintetika......
Zasega raboti dobre dvigatelia pak shte vidim dali harchi tova maslo...
Ako niakoi ima nabliudenia za masloto ne celikite da spodeli
Dvigatelia mi e 2-ka...
cheers

inache po katalog i davat 10W30 palna sintetika......
Zasega raboti dobre dvigatelia pak shte vidim dali harchi tova maslo...
Ako niakoi ima nabliudenia za masloto ne celikite da spodeli
Dvigatelia mi e 2-ka...
cheers
-
- Обратна връзка:
Аз карах преди с Castrol 10W40 полусинтетика... сега и сипах Marly Zenox 0W40 Bi-Synthetic - мотора утихна значително и вибрациите на тихи обороти изчезнаха!kofarata написа:аз пък като сипнах полусинтетика Мотул 10w40 и мотора стана по-шумен... бие към дизел. Мисля, че причината е щото го дават сток с 5w30 и сега пак шего сменямНякой да е имал такива преживявания???

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
Аз карах преди с Castrol 10W40 полусинтетика... сега и сипах Marly Zenox 0W40 Bi-Synthetic - мотора утихна значително и вибрациите на тихи обороти изчезнаха!DMDimitrov написа:kofarata написа:аз пък като сипнах полусинтетика Мотул 10w40 и мотора стана по-шумен... бие към дизел. Мисля, че причината е щото го дават сток с 5w30 и сега пак шего сменямНякой да е имал такива преживявания???

полу ме успокои, тъй-като двигателя ти е друг

някакви идеи защо 1,8 двигателчето толкова си мени шума при различните масла ?
Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А
-
- Обратна връзка:
Няма значение какъв е двигателя пич... просто маслата явно не са особено качествени, на които си попадал. На мен това масло ми го препоръча познат, който работи в голяма фирма и си разбира от работата, кара съвсем различна кола от моята и ме предупреди, че ефекта е положителен и ще го има със сигурност, тъй като освен на мен го е продавал и на други хора, които са имали същите отзивиkofarata написа:полу ме успокои, тъй-като двигателя ти е друг![]()
някакви идеи защо 1,8 двигателчето толкова си мени шума при различните масла ?

П.С: всъщност, всеки си преценява за себе си какво да си купува

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
аз лятото карам селиката с CHAMPION-20W50,зимата с 15w40.имам аутодата и в нея пише-за студен климат-5w40,за умерен-10w40,за топъл климат-20w50.аз мисля,че нашия климат е достатъчно топъл през лятото и няма никакъв проблем да се кара с по-гъсто масло,особено за двигатели на километри...аз така карам и нямам проблеми.ако искате опитайте.селиката ми е 2.0-3S GE 92 Год.P.S.Маслото е Белгийско
явно сте сипвали 10в40 (мотул) но не ви се е разтракал двигателя от това. А за съмненията за ментетата - купих го от ПроСпийд, които всъщност са му вносители. А този вискозитет се води всесезонен до колкото "знам"..... Ще минавам на 0в40 или 5в40
иде зима!!!

Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А
!
A ima li vazmojnost problema da ne e v masloto a ot dvigatelia ti......kofarata написа:явно сте сипвали 10в40 (мотул) но не ви се е разтракал двигателя от това. А за съмненията за ментетата - купих го от ПроСпийд, които всъщност са му вносители. А този вискозитет се води всесезонен до колкото "знам"..... Ще минавам на 0в40 или 5в40иде зима!!!
....dokolkoto znam dvigatelite darjat na mnogo i razlichni masla i nemat iadove-imam vpredvid ne sa mngo kaprizni za razlika ot nemskite....
cheers
Re: !
ами това е първото, което си помислих и затова я закарах в ТМ ауто да я проверат, казаха ми че "няма никакъв проблем, наистина се чува тракане от клапаните но в рамките на нормалното и е заради маслото". А аз като гледам нито ми харчи масло, върви, не изкарва пушеци, компресията е ок, сичко изглежда ток и жици. Затова много се чуда на тоя мотул, ама като чета постовете и други тойотки започват да тракат от него... специално за 10в40Дон Хуан написа:A ima li vazmojnost problema da ne e v masloto a ot dvigatelia ti......kofarata написа:явно сте сипвали 10в40 (мотул) но не ви се е разтракал двигателя от това. А за съмненията за ментетата - купих го от ПроСпийд, които всъщност са му вносители. А този вискозитет се води всесезонен до колкото "знам"..... Ще минавам на 0в40 или 5в40иде зима!!!
....dokolkoto znam dvigatelite darjat na mnogo i razlichni masla i nemat iadove-imam vpredvid ne sa mngo kaprizni za razlika ot nemskite....
cheers

Toyota Celica (T20) 7А
Toyota Corolla (АE92) 4А
Toyota Corolla (АE92) 4А