Избирам си кола
Cosmos
Kiki
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 28 Авг 2008 23:27

P.S. Цената е 24000лв с ДДС, като договаряне може, ама на място

Me4oKyX
-
- Почетен Администратор
Мнение от Uncle Dido » 28 Авг 2008 23:47
Мечо, гледай какво пишеш бе човек, с тая греда звучи странно... laugh.gif laugh.gif laugh.gifMe4oKyX написа: я греда с кеф
Uncle Dido
Me4oKyX
Мнение от Gandalf » 30 Авг 2008 16:59
Гледах мазда 6, но прецених че да дам 20-24 хилки за кола
на 100000км не си струва.
Сега карам вече новата Корола, достатъчно широка и стабилна е.
Скоро излиза новото поколение на Авенсис и би трябвало цените на сегашното да паднат.
Gandalf
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 30 Авг 2008 17:33
защо не потърсиш една бензинова хонда акорд 2.0 а и на мечокух колицата можеш да огледаш също?
ps:карах сам нова мазда 6 2.0 td за информация,така че послушай ме за твое добро.

jim_beam
Мнение от kalin » 30 Авг 2008 17:56
за дизелите е вярно, всичките ми познати с този двигател го усетиха(3-ма), но проблема е отстраним, без да се сменя помпатаjim_beam написа:мазда 6 не е добър избор и ще ти кажа защо.колегата спомена почти липсващото антикорозионно покритие.освен това при дизелите често дефектират cr-помпата и турбото.при 2.3i бензиновия мотор се оплакват от огромен разход на масло и понеже картера е много плитък много остават бързо без масло и прецакват мотора.като дизайн имаш право мазда е далеч напред поне пред тойота,но не мисля,че това е най-важно.
защо не потърсиш една бензинова хонда акорд 2.0 а и на мечокух колицата можеш да огледаш също?
ps:карах сам нова мазда 6 2.0 td за информация,така че послушай ме за твое добро.

Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
kalin
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 30 Авг 2008 17:57
Но после мисля, че го оправиха този проблем (а на колите, които се бе появил, поеха гаранционно пребоядисване).
Бензинките 1.8 и 2.0 нямаха проблеми с маслото.
2.3 Маздите тук са предимно щатски - т.е. минали поне през 2 ръце.....
Но дори и при тях трудно можеш да кажеш, че е калпав двигател - все пак на базата на този двигател е направен 2.3DISI - същия който се слага на МПС (SAE net 276h.p.) - значи двигателя конструктивно си е презапасен.
За дизела на мазда е трудно да се даде мнение, като се знае тукашното състояние на нафтата, но по принцип съм предубеден към дизелите. За Д4Д 150к.с. дизела също не се чуваха добри отзиви, но кой знае къде е истината - дали в конструкцията или в горивата...
Все пак мазда6 доколкото си спомням бе обявена 'най-безпроблемен и качествен автомобил за 2006г??' - 0% проблеми при тест до 100х.км.
Това признание, получено в Германия едва ли биха го постигнали ако имаха толкова проблеми...
Според мен силите в средния сектор са доста изравнени.
Трудно можеш да кажеш 'не вземай дадена марка', като в повечето случаи мнението е предимно субективно...
Пък и като при всеки механизъм можеш да попаднеш както на 'успешно сглобен' така и на пълен боклук....
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от jim_beam » 30 Авг 2008 18:37
забравих още нещо негативно-купето е много зле обезшумено,завихряне от вятъра както шума от гумите.материалите вътре също не са най-добрите,евтина пластмаса.радиото е почти невъзможно да се смени с друго защото климатроника,темпомата и дисплея са свързани към него.и пак за антикорозионното покритие-тази кола няма такова по вътрешните кухини като греди,трегери,врати и т.н.както се знае ръждата тръгва най-вече отвътре навън.
jim_beam
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Мнение от slowtraveler » 30 Авг 2008 18:57
Вярно е за срока - щото ще е тъпо ако резултата излиза след 15-20години, но резултата си е факт biggrin.gifjim_beam написа:тия тестове се правят за много кратък период,около 1 година.за това време би трябвало всяка прилична кола да се представи поне задоволително......материалите вътре също не са най-добрите,евтина пластмаса.радиото е почти невъзможно да се смени с друго защото климатроника,темпомата и дисплея са свързани към него.......
А относно материалите/CD и т.н. - абсолютно същите неща ги слушах за авенсиса преди да го взема (само дето моя няма темпомат)....
Относно музиката - всичко може да се направи (виж напр Фантом - touch screen 2din дисплеи специално за конкретния модел - запазваш си всички функции и от волана).
Обаче според мен това е предимство - да не го махам радиото/CD а да си е част от таблото - писна ми с предната кола да свалям/слагам панел и т.н.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- doktorross
Мнение от doktorross » 30 Авг 2008 22:03

doktorross
Мнение от kristian » 30 Авг 2008 23:46
Няма страшноdiver написа:
Странното е че в момента имам мазда, а пак искам тойота ...

И аз си взех Пежо,ама пак искам Тойота....Та отсега умувам като го продам някой ден,каква да е Тойотата laugh.gifНа моменти се чудя даже дали да го продам Пикника,ама от друга страна кво да го правя да седи като паметник.
kristian
Мнение от kristian » 30 Авг 2008 23:51
Абе Мечо,сливи ли имаше в устата бе човек та си мълча.Ей мама му стара нетрябваше да я чета тая тема.....Me4oKyX написа:Аз имам един Авенсис 2004 1.8 VVTi Linea Sol Combi 6+1 места - на реални километри...........
P.S. Цената е 24000лв с ДДС, като договаряне може, ама на мястоУспех в търсенето!

kristian
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 31 Авг 2008 01:02

Me4oKyX
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru