Тонколони за Аурис

rainbow

Тонколони за Аурис

Мнение от rainbow » 30 Юли 2008 20:44

Могат ли да се сложат тонколони на задните врати на Тойота Аурис на ниво Тера без излишни главоболия? В сервиза казаха, че не предлагат такава екстра.. sad.gif

----------------
Now playing: Metallica - For Whom The Bell Tolls

jingo

Мнение от jingo » 30 Юли 2008 22:10

Да могат,елементарно е ! Има си окабеляване и мн лесно се разглобяват корите,не помня размера,но си сложих 100 ватки на Нерц и съм пре доволен ! Всеки един що годе леко техически грамотен човек ,би могъл сам да се справи ....Само малко инструменчета...Най трудно се промушва кабелчето на самата колона ,за да се надене в куплунга на предна греда,там се иска малко спокоини ръчички biggrin.gif в тоя ми ти куплунг има кабели за сичко,ел стъкла ,звуци,заключване на врати ,сигнала се намира с мултицет,ако ти требе ще питам момъка ,с който ги слагахме ,но чак др седмица ! Гледай да имат добър бас,колонките ,че инак няма мн смисъл,освен ако не искаш да слагаш още и на кората ил в багажника !

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 31 Юли 2008 11:19

jingo, имаш ли представа от къде може да се вземе сигнал за subwoof-ер. Съмнява ме да има изход за него, но от къде да измъкна стерео сигнал? Имам в предвид без да разглобявам предното табло...

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 31 Юли 2008 14:38

Абе сигурни ли сте ,щото аз не съм ги разглобявал ,ма от Тойота ми казаха че нямало окабеляване до отзад и ако си купа колонките за 50лв ша ми ги сложат и кабелите и колонките. Мое да ме пързалят знам ли ? Ако е така още утре съм я разглобил и съм си сложил еднио щото тия дето ги воза или са глухи или все ми мрънкат че нищо не чуват... Джинго колко ти излезнаха твойте колонки?
Изображение1G-FE

jingo

Мнение от jingo » 01 Авг 2008 00:17

Сори момци ама лъжат....................на мен ми сакаха 100 кинта за кабел,ама не верва,отидох при моЙто момче,дет Блаупункта на Сеата тургахме и за Час разглобихме предно табло,дето е музиката,всичко е на щтракалки,само тр да се внимава,лекичко,да няма следи ! На музиката отзад има мн изходи.....е тук някой който знае каква точно ни е марката на аудиото да се намеси ,после е лесно,ако ли не с мултицета и полека лека ...,но що си мисля че някъде из офиц сайт ще да я има тая инфо....ще го питам дали не е пипал нещо от тоя род...Пак да кажа ...кабели има ,нищо че е Турска...Е не може да няма схема някъде,ама не съм по тая част...Относно колонките HEРЦ,100 ватки сяка с преимуществен бас ,с монтажом 110 кинта,ами добре си думкат ...забравих да спомена,че разглобяването започва от горе на дъговидните лайсни ,с нежна отвертка подпъхваш лекичко ,после е лесно ..

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 01 Авг 2008 12:10

Дотук добре ,само не рабрах що сте разглобявали отпред музиката на таблото ?!
Изображение1G-FE

jingo

Мнение от jingo » 01 Авг 2008 15:45

Защото не знаехме дали има пуснат кабел от там за отзад .....ми така се случи,наистина нямаше нужда,но сега както виждаш има,освен това ставаше въпрос ,за възможност да се вкл буфер,а без разглобяване не става !

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 01 Авг 2008 21:45

За 1 час успях да "сваля" само дръжката на задната седалка. Изобщо си нямам идея как се разглобява тва нещо ,но след като махнах капачето и отвинтих 2-та болта които са там, кората си остана закрепена ,а дръжката е слепена за пластмасата. С две думи нищо не съм свършил. Потърсих в нета някъде как се разглобява тва чудо, но без успех. Ако някой знае да помага, ще съм благодарен, че не ми се дават грешни пари на Тиксим. Ако успея да разглобя едната за да вида кви колони трябва да се купят ,може би нататък е лесно с монтирането и може и аз да се оправя сам. Джинго последно сега трябва ли да се отваря отпред или цялата процедура е да се свържат говорителите и да се закрепят за кората?
Изображение1G-FE

jingo

Мнение от jingo » 02 Авг 2008 10:32

Само свързване на говорителите,ака искаш изчакай да се обадя.......,а корота на щипки,демек подпъхваш отдолу и тр да изщтрака....също тр да откачиш двете жила под дръжката като запомниш кое къде е ....

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 02 Авг 2008 14:22

Сега отивам до Аудио Спирит да вида те кво ще кажат по върпоса.

Едит: 170лв Комплекта DLS и 80лв монтаж dry.gif

Май ще чупя щипки до забрава и ще се пробвам да ми легне по тънко...
Изображение1G-FE

jingo

Мнение от jingo » 02 Авг 2008 20:33

Не е необходимо,намери читав майстор по амто аудио....няма да чупиш нищо ако Фнимаваш...или еле на плаж и докат се пличкаш ,ще ти ги турим....за 80 лв ,знаиш какъв монтаж ще ти направим...Не ме карай да го разглобявам пак ,за да ти казвам кое къде и как е !

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 02 Авг 2008 23:56

И на мен ми се струва скъпо за монтажа, ще си го права сам па ще видим кво ще стане. Тъй и тъй ще го права ,мисля да нащракам малко снимки и да постна един туториал тука после с обеснение че ако на някой друг се наложи да знае как става.
Изображение1G-FE

jingo

Мнение от jingo » 05 Авг 2008 20:56

spritable написа:jingo, имаш ли представа от къде може да се вземе сигнал за subwoof-ер. Съмнява ме да има изход за него, но от къде да измъкна стерео сигнал? Имам в предвид без да разглобявам предното табло...
незнам марката на аудиото,тр да се знае дали има отделн изход за буфер или си взима от аудио сигнала,който го има в окабеляването в снопа в пр колона във вид на букса......

tribalistas

Мнение от tribalistas » 06 Авг 2008 09:04

Не пипайте кабели без да погледне някой в час ,ако е отпуснат определена мощност за съществуващите говорители може да се изгори усилвателя много лесно.Другото което е,че е изчислено само за тези в наличност да не се сбъга компа. unsure.gif

jingo

Мнение от jingo » 06 Авг 2008 09:11

tribalistas написа:Не пипайте кабели без да погледне някой в час ,ако е отпуснат определена мощност за съществуващите говорители може да се изгори усилвателя много лесно.Другото което е,че е изчислено само за тези в наличност да не се сбъга компа. unsure.gif
оТПУСНАТИ СА 4Х50 ВАТА ........

Публикувай отговор