Кормилни щанги(вътрешен накрайник) за Карина Е

stas

Кормилни щанги(вътрешен накрайник) за Карина Е

Мнение от stas » 12 Май 2008 19:55

Преди два дни реших да направя реголировката на преден и заден мост. Оказа се, че кормилните ми щанги са за смяна или поне таказа механика от сервиз Фулда. Въпроса ми е, какви щанги да взема, от ТМ ауто или има достатъчно добри неоригинални които да са по евтини(колко всъщност стуват едни кормилни щанги) Другия ми въпрос е задължително ли се сменя цялата кормилна щанга или може само шарнира(или както се нарича нещото) с който се закрепва щангата към рейката. И последен въпрос, трябва ли да търся специализиран сервиз за смяната или всеки що годе грамотен монтьор ще ми свърши работа
CARINA E 4A-FE LB

Аватар
kristian

Re: Кормилни щанги(вътрешен накрайник) за Карина Е

Мнение от kristian » 12 Май 2008 22:03

stas написа:Преди два дни реших да направя реголировката на преден и заден мост. Оказа се, че кормилните ми щанги са за смяна или поне таказа механика от сервиз Фулда. Въпроса ми е, какви щанги да взема, от ТМ ауто или има достатъчно добри неоригинални които да са по евтини(колко всъщност стуват едни кормилни щанги) Другия ми въпрос е задължително ли се сменя цялата кормилна щанга или може само шарнира(или както се нарича нещото) с който се закрепва щангата към рейката. И последен въпрос, трябва ли да търся специализиран сервиз за смяната или всеки що годе грамотен монтьор ще ми свърши работа
ТМ Ауто-240лв.-ако ти се дават wacko.gif wacko.gif
Наскоро ми се наложи да ърся вътрешен накрайник-цена от 65лв ми предложиха за "муг"-чехска марка,незнам точно как се изписва,доколкото разбрах е доста добра.
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

Night'sB

Мнение от Night'sB » 13 Май 2008 08:36

Здрасти колега,
Кормилна щанга за Карината струва от 27 до 50 лв неоригинална. Тази за 50 лв издържа 5000км. С тази за 27 лв се наложи да купя и външният шарнир, поради несъответствия на резбите. Втората изглежда доста по солидно, но като я сложа ще видим колко ще издържи...
Кормилната щанга е неразглобяема и неремонтируема. Първо снеми твоята - аз си ги сменям сам, щото на автомонтьори вяра нямам. Отиваш с нея в магазина и гледаш дължина и двете резби на новата да са като на твоята стара. Иначе ти гарантирам, че шак ще се връщаш в магазина. За моята Карина единственото, за което не съм се връща поне още един път в магазин за подмяна, поради несъответсвие са предни лагери. В списъка на неудачните избори беше даже въздушен филтър!!! Пичовете в повечето магазини не знам с какъв софтуер и литература работят, но смея да утвърждавам, че не са много в час.

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 13 Май 2008 11:57

За да не се връщаш до магазина, ако имаш възможност си поръчай оригинални. Няма да има несъответствия и едва ли някога ще ги сменяш отново :thumbsup: .
CARINA E 7A-FE

TOYOTA-SPORT

?

Мнение от TOYOTA-SPORT » 24 Сеп 2008 01:37

A къде другаде може да се намери този вътрешен накрайник,
освен в,,TM-Auto'',става въпрос за CeLica T20,6-а ген.? rolleyes.gif
Казаха ми,че ,,не пасва''от дуг модел тойота и може да се намери само
оригинален от,,Toyota'' rolleyes.gif
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 24 Сеп 2008 09:37

Аз лично не бих си купил нищо от ТМ-ауто честно казано, веднъж ходих да си купя маслен филтър ми те ми свалиха личните данни като за банков кредит (сори ама бях много афектиран за да ги напсувам). Цените са Хмного. Относно MOOG това според общото мнение на няклоко "майстора" са доста добри на пазара за aftermarket части стига разбира се да са "истински".
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 24 Сеп 2008 19:16

Night'sB написа:Здрасти колега,
Кормилна щанга за Карината струва от 27 до 50 лв неоригинална. Тази за 50 лв издържа 5000км
Е,ти за 25000 км. ще дадеш 250 лева за шанги ,без да смятаме сервизните разходи. Единственият сигурен вариант е оригинална щанга,дори за 240 лева,която ще издържи над 200000км..Много по-евтино ще излезе в крайна сметка.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор