И при мен може ама след този опит Rangе не отчете зареждането. Та си мисля че не трябва така да се нулират.boikovz написа: Имаше коментари и дали можеш да нулираш показанията като среден разход, изминати км, и т.н. по време на движение. Проверих го: при мен може.
Колко ви харчи новата Корола?
Мнение от pepa_k » 02 Фев 2008 11:53
pepa_k
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 369 пъти
- Получена благодарност: 400 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Фев 2008 12:08
Но range си се променя при зареждане....
При всички случаи не работи съвсем достоверно, затова рядко му обръщам внимание.
Интересно, че на Корола 2005г въобще са премахнали range...
Явно са се усетили, че нещо куца.
На новите може да са пооправили нещата..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от Nixter » 04 Фев 2008 00:46
T25 1,6 VVT-i
2007
Nixter
Мнение от pepa_k » 04 Фев 2008 13:20
Да ама на мен като не ми отчете заредих до горе. Аз стигнах до друг извод. Като зареждах предния път когато не отчете бях оставила колата на контакт защото не бях сама в колата. Ама за първи път ми се случва обикновено си вадя ключа и си го взимам с мен.Nixter написа:Дотук като следя разговора за "RANGE-a", като гледам при мен как е и стигам до извода, че при малки доливания на бензин когато лампата ти е светнала (и горивото почти ти е свършило) "range-a" не се променя.
Вчера заредих дори не до горе ама си дръпнах ключето

Та си мисля че е от това че колата беше оставена на контакт - САМО ДА НЕ МИ СЕ СМЕЕТЕ. Ако е глупост това което ви разправям

pepa_k
Компа не е от най-точните неща
Мнение от Morgoth » 05 Фев 2008 15:45
Morgoth
Мнение от SFINKS » 05 Фев 2008 16:28

бензинаджиите освен в качеството на горивото лъжат и в количеството
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
SFINKS
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от mitoko » 05 Фев 2008 16:51
по закон допустимото отклонение е +/- 0.5%. естествено има някои които лъжат якоSFINKS написа:а не допускаш ли че може да не е съвсем точно като количество това което си налял. Примерно колонката и касови бон ти казват че си налял 50 литра а те са лекинко по-малко
![]()
бензинаджиите освен в качеството на горивото лъжат и в количеството

mitoko
Мнение от demoncho_ » 17 Фев 2008 21:32
от март месец '07 и аз съм горд собственик на новата корола с 1,4 D4D двигател. Разхода като цяло е сходен с този, който беше споменал единият колега в началото на темата.
Иска ми се да вметна малко мисли/разсъждения за бордовия компютър. По мое скромно мнение като цяло остатъчния пробег (range) си се отчита доста точно, взимайки под внимание обем на резервоара ~45л (а той мисля беше 55л.) - на мен лично ми се е случвало да изкарам повече от 60км извънградско със 0 range biggrin.gif .
п.с. Факт е, че и на мен 2 пъти ми се е случвало да не ми отчете като съм заредил гориво.. аз обаче не открих връзка със неизваден от таблото ключ.. по-скоро е някакъв бъг :-)
demoncho_
Мнение от Gandalf » 11 Апр 2008 22:22
Днес си взех Королата D-4D 1,4.
Направих си една разходка до Пловдив, като преди това заредих до горе. Много съм доволен от разхода - среден 4,8/100, като съм карал с около 110км/ч.
Нещо обаче ме притесняват колко са верни показанията за оставащи километри - при пълен резервоар и изминати само 300км ми показваше, че остават още 350км, което не може да е вярно, защото 4,8х3=15л. Значи остават още около 40л, което при този среден разход означава, че трябва да пише, че ми остават около 650-700км.
Виждам, че този проблем не е забелязан само от мен - грешка на компа ли е това или аз не съм занулил нещо както трябва?
Gandalf
Мнение от boikovz » 12 Апр 2008 19:49
Да споделя нещо и за ММТ трансмисията. Направи ми впечатление, че когато спускам по наклон и газта не е натисната сама превключва на по-малка предавка и държи така докато оборотите се вдигнат до 3500-3700. Предполагам че е заложено в програмата на компютъра за скоростната кутия за да подпомага да не се ползуват много спирачките.
boikovz
Мнение от naughty » 12 Апр 2008 20:30
на равно на магистрала Тракия със 100км/ч ми дава моментен разход 5.0/100км.. средния ми разход падна на 7.8/100 а беше 11/100 в началото.
Явно има процес на разработване...
1.6 Dual VVT-i, 124 HP
Made in Japan
naughty
Gandalf
Gandalf
Мнение от Proff » 14 Апр 2008 09:55
вече средния разход за 5450 км е 7.9л/100, двигателя е 1.4 бенз и я карам почти само градско!!! Много е добре, като се има предвид колко тежи! Във всеки случай в документацията й японците не са излъгали, за разлика от други... имам приятел с С4 1.6 турбо Д -110 к.с. - нафта колкото аз бензин...!

Proff
Мнение от sokkon » 16 Апр 2008 09:20
Дано съм бил полезен biggrin.gif
sokkon
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru