Дойде време за нови гуми
Дойде време за нови гуми
Здравейте прятели , дойде си сезона за летните гуми искам да ви попитам гуми 165/70 джанти 13'ки колко ли ще ми излезнат 4 броя гуми ( ако може да са нови ) в нета гледах една оферта за 150 лв 4 бр. като отидох да ги видя те си бяха бая зле даже на едната конеца и се виждаше
само лъжат в нета . Ако някой знае подходящо местенце за гумета да казва или ако някой има офетри да ги казва приготвил съм 120/130 лв и мисля че ще стигнат за 4 бр . 
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Колега, според мене е още доста рано за летни гуми.
Температурите са още ниски, а може и пак да падат.
Пък и 4 гуми за 120лв ще са поне на 4-5 г ... т.е. тотално опечени, вкаменили се и изтъркани.
Ако ти е мил живота и ламарините, както и на тези около тебе не слагай такива гуми!
Нови читави гуми за твоя размер са м/у 70-80 лв.
В Метро и Практикер имаше и по-евтини, но аз лично не бих си сложил от тях.
Температурите са още ниски, а може и пак да падат.
Пък и 4 гуми за 120лв ще са поне на 4-5 г ... т.е. тотално опечени, вкаменили се и изтъркани.
Ако ти е мил живота и ламарините, както и на тези около тебе не слагай такива гуми!
Нови читави гуми за твоя размер са м/у 70-80 лв.
В Метро и Практикер имаше и по-евтини, но аз лично не бих си сложил от тях.
Toyota Corolla Verso 1.8 1ZZ-FE 2008
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
-
TOYOTA-SPORT
от 2002г колата ми имаше два комплекта гуми- летни и зимни. летните вече ги смених. зимните имат още мноооого грайфер и живот. сметни сам кои се изхабяват по-бързо 
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
- Aleksandar
Разбирам още е рано за летни , пък и зимните ми си имат добър грайфер
а за цената на 4бр. много скъпо ще ми излезне но както каза dil не мисля да слагам гуми отпреди 4/5 год. Замислил съм да поспестя още някой и друг месец и направо да си взема гуми+лети джанти , това май ще е най добре
вие какво ще ме посъветвате
TOYOTA COROLLA EE80 1.3 12v
прав си! точно това исках да кажа на колегата. по-скоро да му остареят зимните гуми, отколкото да се изтъркат по-бързо от летните;)Aleksandar написа:То не всичко опира до грайфера. Каучука си старее...
stay up and keep shining!!
-
TOYOTA-SPORT
Re: .
biggrin.gif Много ми е интересно какво става,когато караш с нови зимни гуми по сух асфалт,чиято температура е над +25градуса...?BOBI_27M написа:Колегата Драго–1 го е казал най-точно,рано е още за летните гуми.А печенето на гуми,колега пече се хляб и месо.....
или май на тебе мозъка ти се е изпекал...
Всеки може да дава газ,но не всеки може да кaра бързо...
Re: .
Може ли аз да ти отговоря ?TOYOTA-SPORT написа:biggrin.gif Много ми е интересно какво става,когато караш с нови зимни гуми по сух асфалт,чиято температура е над +25градуса...?BOBI_27M написа:Колегата Драго–1 го е казал най-точно,рано е още за летните гуми.А печенето на гуми,колега пече се хляб и месо.....
или май на тебе мозъка ти се е изпекал...biggrin.gif
На завой присвирват, не си толкова стабилен и не спираш толкова добре.
Инак нищо друго не става.
-
mitoko
- Получена благодарност: 1 път
аз мога да ви кажа как се кара лятото не с нови, а "последен сезон" зимни гуми(т.е. не стават за каране през зимата) наистина посвирват , малко по мекичко возят , на моро са малко по-добри от летните, и може би имат малко по добро счепление на сухо ,но за града са добри като не караш над 120 - 150 . всеки сам вече си прави сметката дали този компромис с гумите си заслижава икономията на ресурси( не само финансови)jamie написа:Може ли аз да ти отговоря ?TOYOTA-SPORT написа:biggrin.gif Много ми е интересно какво става,когато караш с нови зимни гуми по сух асфалт,чиято температура е над +25градуса...?BOBI_27M написа:Колегата Драго–1 го е казал най-точно,рано е още за летните гуми.А печенето на гуми,колега пече се хляб и месо.....
или май на тебе мозъка ти се е изпекал...biggrin.gif
На завой присвирват, не си толкова стабилен и не спираш толкова добре.
Инак нищо друго не става.
П.П. гумите за които става дума горе са гудиар утра грип 4