За камерите по кръстовищата
За камерите по кръстовищата
Мнение от desSs » 30 Яну 2008 09:18

desSs
Мнение от kristian » 30 Яну 2008 09:38
Ченгетата обаче често се правят на луди и при катастрофа,ако не си виновен и искаш да го докажеш чрез камерите,ще трябва да търсиш познати дато имат достъп до камерите.Така поне е във Варна,или аз поне знам за два такива случая.
Малките камери са на РУД и са само за инфо по отношение на трафика
Това е което знам.Незнам дали съм напълно прав.
kristian
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от alex_varna » 02 Фев 2008 20:28

TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
alex_varna
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Re: За камерите по кръстовищата
Мнение от sluchaen_fen » 02 Фев 2008 21:12
Служат за непрекъснат видео контрол. Така е в съвременния 21-ви век.desSs написа:Имате ли представа тия камери с каква цел са ...
Камерите имат софтуер, който разпознава буквите и цифрите на регистрационните номера. Така се записва информация за движението на автомобилите, като системата автоматично въвежда данните за регистрационните номера. Така може много лесно да се направи справка за даден регистрационен номер (кога и къде се е движил автомобилът). По този начин намалява престъпността по повод на противозаконно отнемане на МПС. При кражба може по-лесно да се проследи МПС. Апашите избягват да крадат в зоните с непрекъснат видео контрол.
До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.
sluchaen_fen
Мнение от kristian » 02 Фев 2008 21:19
sluchaen_fen написа:......................
До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.

kristian
Мнение от kastelo » 04 Фев 2008 13:39
Толкова ли е смотан нашият софтуер ?sluchaen_fen написа:...До края на м. май 2006 всички стари МПС си смениха старите регистрационни табели. Истинската причина беше скрита - заради софтуера, който от видеото въвежда данни за регистрационните номера.

Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата...

kastelo
Scott
Мнение от kastelo » 04 Фев 2008 16:02
Мисля, че е очевидно. Има табели с 5, 6 и 7 символа, като разстоянията между символите не са на точно определено място и няма точно определена подредба на букви и цифри. Лентите отляво също са различни, ама хайде да приемем, че те не се взимат под внимание, въпреки че нашите уж точно заради това ги смениха.Scott написа:И кое е различното на табелите от снимката ти?kastelo написа:Във Великобритания (където са откачени на тема "видеонаблюдение") има различни табели, но не ги карат да си сменят номерата...

Не съм съгласен, че един софтуер не може да се справи с разликата между тези 2 табели.

kastelo
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Scott » 04 Фев 2008 16:13
Не мисля че различията, които отбелязваш са от съществено значение. Всъщност ти сам си дал отговор накрая - важни са фона, шрифта и размера на табелата, всеки добър софтуер ще се справи с това. В примера ти шрифта е различен.kastelo написа:Мисля, че е очевидно. Има табели с 5, 6 и 7 символа, като разстоянията между символите не са на точно определено място и няма точно определена подредба на букви и цифри.
Scott
Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 17:35

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
Мнение от diver » 04 Фев 2008 17:39
лъча на радара дет се връща, няма абсолютно нищо общо с ОСР системата!newmiro написа:мисля че отражението е важно, за да може да го "прочете" номера има лъч който се връща, поне така си мисля де

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
diver
Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 17:45

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
Scott
Мнение от newmiro » 04 Фев 2008 19:00
това което се опитвах да кажа е относно тази картинка:
мисля че старите номера не са можели да връщат обратно този лъч към източника. разбира се не съм сигурен, а и едва ли това е била единствената причина за смяната им:)
- Прикачени файлове
-
- img6.gif (11.76 KiB) Преглеждано 4192 пъти

newmiro
diver
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru