[TPMS]Система за следене на налягането в гумите
- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 74 пъти
- Получена благодарност: 73 пъти
Здрвейте,взех зимни гуми с джанти и датчици.Има ли вариант да се клонират с номерата на летните и колата да не разбира за смяната?
LEXUS RX450hl
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 75 пъти
- Получена благодарност: 150 пъти
Лесно е, но се изисква малко творчество. Преработих един филтър за вода, в който да могат да се съберат 4-те датчика. Затапих го от едната страна (може да се сложи и манометър, за който има наличен такъв) и сложих вентил от другата страна. Сложих датчиците вътре, записах номерата им в ECU-то (става със Kongbolen Soloscan чрез неговото приложение или чрез DollarFix, както и с TTS, кой с каквото разполага), избрах ги през софтуера като активни, напомпих системата с 3.5 бара и тръгнах да обикалям. Изискваше се 15-30 минути каране с около 30 км/ч, за да ги разпознае системата. Това е. После си превключих (пак през софтуера) на летните, с които съм в момента и след кратко каране системата си ги разпозна.
А по въпроса на колегата горе - клонирането на датчици е възможно, но само с определени такива, които нямат собствени номера. Примерно на Launch или Autel. Но ако датчиците идват с вече записани номера, видими на самия датчик, не мисля, че тази операция е възможна. Още повече, ако датчиците вече са монтирани и не знаете номерата им, ще се изисква специален и сравнително скъп уред, който да ги прочете без да сваляте гумите.
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 74 пъти
- Получена благодарност: 73 пъти
От Тойота са оригинални и са монтирани на зима ще се въвеждат 
LEXUS RX450hl
-
ludtaddranka
- Автомобил: Corolla HSD 1.8 2025
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Да, това е напълно възможно!Аз когато купих втори сет джанти +датчици и зимни гуми ми предложиха да не си играя да сменям в системата с кои карам, именно да ми копират ID на летните !При мен хватката беше, че не маркирах коя от къде смъкнах при смяната и сега когато слагах летните си играх малко повече, за да нацеля коя от къде беше,защото иначе ако спадне предна лява гума ми показва, че има проблем примерно в задна лява!
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 75 пъти
- Получена благодарност: 150 пъти
Моята е 2023 г. и след въртене на гумите си ги засича сама. Т.е. е интелигентна система. Учудващо е, ако модел 2025 г. не работи по същия начин...
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

-
ludtaddranka
- Автомобил: Corolla HSD 1.8 2025
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Да,мисля че има вариант да ги инициализирам така както съм ги сложил,но гумите нямат изминати километри, за да ги въртя по начина описан в ръководството.Именно за това исках да ги сложа на предишните има места!
-
M15AFKS
- Автомобил: Corola M15A-FKS
Корола 2025 датчици на вентилите за налягане
Здравейте,
Въпросът ми е за тойота корола 2025 година, седан.
Купих колата с летни гуми, но наближава смяна към зимните и искам да й взема нови джанти за новите гуми. Има ли конкретни датчици на вентилите за налягане или ще се свърже със всеки модел ?
Също така ако някой е купувал оригинални джанти за този модел от магазин извън официалните на тойота, би ли сподел магазина.
Благодаря
Въпросът ми е за тойота корола 2025 година, седан.
Купих колата с летни гуми, но наближава смяна към зимните и искам да й взема нови джанти за новите гуми. Има ли конкретни датчици на вентилите за налягане или ще се свърже със всеки модел ?
Също така ако някой е купувал оригинални джанти за този модел от магазин извън официалните на тойота, би ли сподел магазина.
Благодаря
-
xtratime
- Автомобил: Toyota Auris Touring Sports Hy
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 20 пъти
Привет!
Колега на мен ми предстои същата операция. Сензори от модели на Тойота до 2019г. ,не стават. Ако попаднеш на джанти със сензори трябва да са след 2019г., в противен случай няма да ги чете вашата кола. Джанти, оригинални си купих от обява но бяха със сензори преди 2019г, и сега ще търся сензори. Аз залагам на оригинални сензори от Тойота. Преди около два месеца купувах за Аурис-а и цената за сензор беше около 60 евро. За новите сензори нямам представа за цената.
Успех!
Колега на мен ми предстои същата операция. Сензори от модели на Тойота до 2019г. ,не стават. Ако попаднеш на джанти със сензори трябва да са след 2019г., в противен случай няма да ги чете вашата кола. Джанти, оригинални си купих от обява но бяха със сензори преди 2019г, и сега ще търся сензори. Аз залагам на оригинални сензори от Тойота. Преди около два месеца купувах за Аурис-а и цената за сензор беше около 60 евро. За новите сензори нямам представа за цената.
Успех!
Toyota Yaris 1.3 VVTi 2003
Toyota Auris Touring sports 1.8 Hybrid 2016
Toyota Auris Touring sports 1.8 Hybrid 2016