Предни амортисьори за Карина-та
Предни амортисьори за Карина-та
Мнение от ToyotaFan » 27 Апр 2005 08:07
ToyotaFan
jamie
Мнение от ToyotaFan » 27 Апр 2005 09:50
А имаш ли идея колко ще ми струва упражнението - грубо, както и какви точно амортисьори да си търся...jamie написа:Мини стенд за амортисьори и ще знаеш.
А тампонки и втулки - огледай - ако са нацепени или слегнали и втвърдени - сменяй. Принципно новите амортисьори идват с гумените елементи по захващането им отгоре.
ToyotaFan
Мнение от punkara » 27 Апр 2005 14:50
ako si v BG, vzemi si KYB ili Gabriel, Tokico i Monroe nedei da slagash!ToyotaFan написа:А имаш ли идея колко ще ми струва упражнението - грубо, както и какви точно амортисьори да си търся...jamie написа:Мини стенд за амортисьори и ще знаеш.
А тампонки и втулки - огледай - ако са нацепени или слегнали и втвърдени - сменяй. Принципно новите амортисьори идват с гумените елементи по захващането им отгоре.
Sushto moze i SACHS.
ako si v Germaniya, viz ima na ebay.de kupi si ot tam.
pri smenyaneto, otgore na shapkite ima po edno lagerche, vish dali sa se iznosili, ako da, kupi si dve novi i gi smeni. predpolagam samata shapka nyama da e iznosena.
tamponi: otdolu na samiyat preden nosach, imash 2 glavni tampona, edinyat e na prednoto stranichno ramo, toi se nabiva, a drugiyat e otzad na opashkata na nosashs, toe se zaviva s bolt. kakto ti kaza jamie, ako imat nuzda (te veroyatno imat nuzda) gi smeni.
uspehi,
punky

punkara
Мнение от ToyotaFan » 27 Апр 2005 15:02
Благодаря Пънки, аз съм в БГ, сигурно ще отида за тест и ако се окаже, че трябва да сменям (а аз си мисля, че това ще се окаже така!) ще имам предвид какви да сложа! Важно е да е нещо добро, цената не е водеща в случая! Все пак става дума за стабилността на колата при каране, компромиси не бива да се правят!punkara написа:ako si v BG, vzemi si KYB ili Gabriel, Tokico i Monroe nedei da slagash!ToyotaFan написа:А имаш ли идея колко ще ми струва упражнението - грубо, както и какви точно амортисьори да си търся...jamie написа:Мини стенд за амортисьори и ще знаеш.
Sushto moze i SACHS.
pri smenyaneto, otgore na shapkite ima po edno lagerche, vish dali sa se iznosili, ako da, kupi si dve novi i gi smeni. predpolagam samata shapka nyama da e iznosena.
tamponi: otdolu na samiyat preden nosach, imash 2 glavni tampona, edinyat e na prednoto stranichno ramo, toi se nabiva, a drugiyat e otzad na opashkata na nosashs, toe se zaviva s bolt. kakto ti kaza jamie, ako imat nuzda (te veroyatno imat nuzda) gi smeni.
uspehi,
punky
ToyotaFan
Мнение от punkara » 27 Апр 2005 15:38
az izobshto ne govoreh za cenata, a samo za kachestvoto!ToyotaFan написа:Благодаря Пънки, аз съм в БГ, сигурно ще отида за тест и ако се окаже, че трябва да сменям (а аз си мисля, че това ще се окаже така!) ще имам предвид какви да сложа! Важно е да е нещо добро, цената не е водеща в случая! Все пак става дума за стабилността на колата при каране, компромиси не бива да се правят!punkara написа:ako si v BG, vzemi si KYB ili Gabriel, Tokico i Monroe nedei da slagash!ToyotaFan написа:
А имаш ли идея колко ще ми струва упражнението - грубо, както и какви точно амортисьори да си търся...
Sushto moze i SACHS.
uspehi,
punky

punkara
Мнение от ToyotaFan » 27 Апр 2005 16:15
Разбира се, а аз по-горе се интересувах за цена, не за да избера най-ниската, а за да видя горе-долу какво ме чака...punkara написа:az izobshto ne govoreh za cenata, a samo za kachestvoto!ToyotaFan написа:Благодаря Пънки, аз съм в БГ, сигурно ще отида за тест и ако се окаже, че трябва да сменям (а аз си мисля, че това ще се окаже така!) ще имам предвид какви да сложа! Важно е да е нещо добро, цената не е водеща в случая! Все пак става дума за стабилността на колата при каране, компромиси не бива да се правят!punkara написа: ako si v BG, vzemi si KYB ili Gabriel, Tokico i Monroe nedei da slagash!
Sushto moze i SACHS.
uspehi,
punky![]()
ToyotaFan
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
KAIAWA
Мнение от LEXUS » 28 Апр 2005 02:05

LEXUS
Re: KAIAWA
Мнение от ToyotaFan » 28 Апр 2005 08:17
Taka kato te slusham naj-verojatno shte si porucham v TM Auto, to kakto chesto se dokazva, po-evtinoto vsashtnost izliza po-skapo na finala!LEXUS написа:kolegy az chuh ,che KAIAWA bili mnogo dobry.daje maistora ot servyza na VW i AUDI-UNITRADE-X gy prepora4a na edyn poznat za negovoto audi.SACHS ne byly dobry ,a y garancyata ym e samo 1 godyna!!!az mu prepora4vam na kolegata da sloji nyakvy JAPAN amortysyory!!!az oshte SAJALIAVAM,che slojih zadni MONROE na corollata,oshte na 15000km.edynya be6e yzpusnal napolovina,otdelno,che ne my smenyha tamponite otgore na botu6yte,shtoto ne vlizali v komplekta.chak sega gy smenyh na 220000km., tya tampony na zadnyte botu6y,byaha sy orygynalni!!!!!predy da smenya amortysyoryte,pitah i v TM-AUTO,i beha 250lv.edynya--yaponski byaha, MONROE gy vzeh za 180lv. edynya,oba4e o6te sajaliavam za tya boklucy!!!!onzy v TM-AUTO mi kaza --vzemi sy ot yaponskite,orygynalny za vgrajdane v TOYOTA,ne pomnia markata,vyka verno --250lv.edynya,ama shte ty yzdarjat,kolkoto sa ty yzdarjali orygynalnyte--kam 200000km.,ama az beh tapa glava--skapi mi bili,e za tova sega sled 40000km.,edynya MONROE,e po4ty yzpusnal,teya v garancyonnia serviz go meryat na testera,i vykat 4e ne byl dostata4no izpusnal,taka 4e taya garancya,ot 2 godyni,izob6to ne vaji!!!!
![]()
ToyotaFan
jamie
ToyotaFan
jamie
Мнение от ToyotaFan » 28 Апр 2005 11:07
OK, thanks, ще те послушам, няма да обеднея, ако платя сто лева повече, нито ще забогатея, ако ги спестя... както се казва не сме бедни за 500 или 1000 лв, а за 50 000 или 100 000...jamie написа:А, на теб не :-) Ти каза - ТМ АУТО. Ако можеш да си го позволиш - там най-добре, че и да ти ги сменят и всичко. Ще си е и гаранционно.

ToyotaFan
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru