Не, просто има технически проблем. Както и при неправилно настроена/монтирана допълнителна горивна система.
Както многократно правиш с газта, факт
Не, просто има технически проблем. Както и при неправилно настроена/монтирана допълнителна горивна система.
Както многократно правиш с газта, факт
Че забравих...на неизправен бензинов мотор никой уважаващ себе си майстор няма да сложи газ, питай Бранко. И да, на неизправен бензинов двигател можеш да видиш по-страшни неща даже и от такъв на газ, повярвай
Не го познавам, за добро или лошо. Май и не държа особено. Не че имам нещо против самият Бранко, но както предусещам ако се занимава с монтаж на газ, ми е далеч от интересите. Да смятам ли че този двигател, щом има газ някога е работил прилично до изрядно, а сега вече не? Моят защо не е загубил компресия драстично за 400 000 пробег на бензин - не е да не се е упражнявала цяла плеяда куци майстори отгоре му, заедно с най-куция който живее понякога в гаража ми и живее вкъщи?!
Знам - течаща/"пикаеща"/"със нощно напикаване" дюза причинява едни много симпатични вдлъбнати точки в челото на буталото, и по стената на цилиндъра (примерно). Но от всичките дюзи които ми минаха през ръцете, тези с нацепените корпуси и със "нощно напикаване" в изключено състояние бяха тези с намесена газова уредба. Неправилното горене на бензин в Королата беше направило черен нагар по клапаните, но той падна след час в ултразвуковата вана. Раздути шийки на опашката на клапана към полата му нямаше на бензиновата глава. За разлика от твърдия сиво-кафяв кокс от изгорелия нагар, който не го махнах без да го стържа със гъба и финна шлайфпаста. За да видя че ръба на периферията на клапана е на "точки" и да ги изхвърля в кофата. В бензиновата глава маслообирачите ги извадих относително меки и цели, на обгазената глава извадих гилзите и пружинките, с минимално количество гума по вътрешната страна на гилзата. Другото нямам представа къде е отишло - вероятно на "хобота" на маслената помпа или в картера който не ми беше в ръцете.
Значи хем не е проблема в газта, хем пък е проблем монтажа на газта. Дотук добре, но кое ми гарантира правилен първоначален монтаж на газта, така че да не ми се срине двигателя и да съм следващият със тема за сплесканите легла на клапаните, раздърпаните и изметнати клапани, пикаещите дюзи, и прогорените гумички-маслообирачи на клапаните за 140 000 - 150 000 километра? Обикновено темите с оплакванията са някъде около тоя пробег след монтаж на газ.
Твой пропуск, не знаеш какъв технически човек имаш в града. Него го посещават от всички краища на БГ със записване с месеци напред, не само за газови,
Може да смяташ каквото намериш за удобно за джоба ти, гледам по-долу развиваш теории-твои са си парите, имаш угаждаш си
Защото не е каран с некадърно монтирана или настроена газ, учудвам се колко упорито се опитваш да не разбираш...
Значи - газта не е проблем, когато е направена както трябва. По-натам пак питай същото...
Бранко, или такива като него, който/които не познаваш щото не те интересува.
Както ти написа самия сметките са важни. Но не са ти верни. Точно с тоя км за 2 години че и по-малко си изплатил газта. Слугуването пък няма да го коментирам, каишки е изказването ти Ама пък са си твои и никой не може да ти каже как да си харчиш парите
Не си мисли, че някой го интересува личното ти положение.
Чек че пак забравих - не е тегава, сваля се капака на клапаните и се мери, нали? Регулирането е трудно, не ревизията ..
Не е шия, ами е врат. Важното е да издребняваме рано сутрин, за да ни се вдигне самочувствието и самооценката.
Понеже сме книжовници - измерваме, измерване.
За неразбралите, които се заяждат. Особено внимание на точка 2.
Напиши "Markony", че всички да те разберат.Той е Хонда-джия, ама принципа е един и същ.
Потребители разглеждащи този форум: Двигателист и 5 госта