Здравейте колеги!
Имам въпрос, който може би има лесен отговор, но аз не го знам. По време на движение се чува шум като виене на лагер. Чува се постоянно, чува се на свободна, не се променя в завой. Отначало мислехме ,че е шум от грайфер на гуми. Не е. Сменихме ги. После майстора реши, че е преден десен лагер. Сменихме го. Нямам обяснение какво е това. Няма шумолене, бучи неприятно и не може да се определи от коя страна е. Чух много мнения, но не знам кое е вярно. Колата е вдигана на подемник няколко пъти. Всички колелета са проверявани за луфтове. Някой има ли предположение?!
Благодаря предварително!
Corolla E12 1.6 3ZZ-FE 2006 - Шум по време на движение ?
-
Keryazov
- Автомобил: Тойота Корола Версо 1,6
- Получена благодарност: 10 пъти
Последно промяна от Akima на 26 Ное 2025 17:40, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
-
Keryazov
ШУМ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ, ТОЙОТА КОРОЛА 1,6, 2006
Akima, съжалявам колега. Не знам как да конкретизирам проблема по-ясно. Ако знаех щях да го направя, повярвай ми! Идва ми да сменя всички лагери.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 409 пъти
- Получена благодарност: 439 пъти
ШУМ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ, ТОЙОТА КОРОЛА 1,6, 2006
Колегата е акцентирал върху заглавието - писането с главни букви из интернет се счита за викане... Ще коригирам заглавието за да е по-четимо...
Относно конкретният въпрос - щом е само по време на движение - значи е нещо по трансмисията или аеродинамичен шум...
Трансмисията е ясна - съвсем не е само окачване... Често диференциал вие така, но обикновено звукът се променя при промяна на натоварването ...
Може и кутията да вие... Започва се с внимателно ослушване (понякога - повдигнат на подемник автомобил и 'движение' на трансмисията, съчетано с ослушване къде точно е звукът..
Относно конкретният въпрос - щом е само по време на движение - значи е нещо по трансмисията или аеродинамичен шум...
Трансмисията е ясна - съвсем не е само окачване... Често диференциал вие така, но обикновено звукът се променя при промяна на натоварването ...
Може и кутията да вие... Започва се с внимателно ослушване (понякога - повдигнат на подемник автомобил и 'движение' на трансмисията, съчетано с ослушване къде точно е звукът..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Keryazov
Шум по време на движение, Тойота Корола 1,6, 2006
Благодаря! Това не съм го пробвал. Надявам се да се получи. Шумът е постоянен. Не се променя при завой или превключване, но се чува по-ясно на по-висока скорост.
- max-2
- Благодарил/а: 52 пъти
- Получена благодарност: 135 пъти
Опитен механик може да каже на подемник и от ръка дали има лош лагер на някое колело.
Carina E 4AFE LB 1992
-
Keryazov
Ами уж опитен механик я проверява колега. Каза преден десен лагер. Сменихме го. Никакъв ефект. После каза задни спирачки. Сменихме ги. Дискове, накладки нови. Същата работа. Имам съмнения, че може да е диференциал ама да видим. Шумът по инерция или на скорост е един и същ. В завой не се променя. Чух един акъл от приятел, че може да е вътрешен лагер на полуоска. Той го е имал но на Хонда Сивик. Лагера там бил сух. Не се смазвал от маслото в скоростната кутия. Ама нямам представа дали на тойотата е такъв.
- max-2
- Благодарил/а: 52 пъти
- Получена благодарност: 135 пъти
Ако е с лагер на полуоската той е на дясната. Може за това да се е подвел.
Carina E 4AFE LB 1992