Некоректен автосервиз - Интер Ауто - Бургас 8000, СПЗ

мехаННика
Получена  благодарност: 42 пъти

Мнение от мехаННика » 05 Ное 2025 11:33

Да де, но кой е виновен когато не се получи? Анализ на политиката на огромни фирми с нищо не помага на сиромаха с 15- 20 годишна огризка на паркинга.

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 451 пъти
Получена  благодарност: 108 пъти

Мнение от gena_bs » 05 Ное 2025 11:49

Не става въпрос за ретро автомобили!
Задължението на автомобилните производители за доставка на резервни части е 10 години от спирането от производство на модела/ модификация.
За закритите марки, дребносерийни модели и харизани на други концерни пък нещата са още по-зле.
В повечето случаи липсва въобще aftermarket части на пазара.
След това - колхозни изпълнения, ако искаме автомобилът да е в относително изправно състояние.

Примерът с щуцера е от друга марка автомобил на 7 години и 80000 реален пробег в Германия. Втори собственик пак там.
Автомобилът е сервизиран само в официални сервизи на марката. Липсва въобще маркуч като part#.

Niko3333
Автомобил: Yaris hibrid

Мнение от Niko3333 » 05 Ное 2025 19:09

Само искам да споделя случай преди 2 дни. Вкарах си Тойотата Ярисче за да ми боядисат разни драскотини и да ми сменят предната решетка на бронята защото една вечер попаднах на заек на пътя който така се беше закеркенечил между решетката и радиатора че счупи предната маска на предната броня. Колата си беше в перфектно състоянияи в движение без никакви забележки и само трябваше да се боядисат няколко драскотини и да се смени пласмасовата маска отпред, Един ден след като я оставих в Тойота Спекта Ауто Бургас ми се обадиха и казаха че трябва да се смени и радиаторчето отпред защото било изкривено и застрахователа се е съгласил да се смени по Каското, След един месец ми се обадиха че колата е готова и мога да я взема обратно. Получих я веднага огледах я беше боядисана нормално подписах всички документи който ми предоставиха за подписване и търгнах да се прибирам към Свети Влас . Малко след като излязох от Бургас на таблото започна да ми изписва Hybrid system overheats ! Бях на магистралният път между Сарафово и Ахелой и трябваше да стигна до някъде за да видя какво става. Явно има защита която сработи и ми изписа че Хибридната системя неработи след като намерих безопасно място да спра и вдигнах капака видях че казането за антифриз на охладителната система на Хибридната система е празно няма нито капка антифриз . На следващият ден отидох в Спекта Ауто Бургас и им разказах какво се е случило. Те започнаха да се кълнат че там не били пипали нищо. Започнах да ги разпитвам кой какво е сменял и се оказа че бояджиите и тенекеджията който се занимават единствено с боядисване те са сменяли радиаторчето. Единият от тях ми каза еее ние постоянно правим такива ремонти сменяме всичко което ни дадат . Реално те небяха виновни направили са каквото са могли но вие си направете извод каква е организацията в този сервиз и кой ще ви човърка из колата. Колкото пъти съм я вкарал в Спекта Ауто за нещо толкова пъти излиза с други проблеми. За мен това се случва защото в самият сервиз няма никаква организация и отговорност от никой след като бояджиите извършват ремонти по смяна на радиатори но момчетата незнаели че са източили и антифриза от хибридната система защото няма кой да им каже и покаже те са бояджии а не монтьори .Оставям вие да си направите извода дали да посещавате този сервиз. Аз лично няма да стъпя никога там дори и в Бояджииното им

Публикувай отговор