Здравейте,
От около седмица при студен двигател, колата (Рав4 2007, дизел, 177 к.с.) издаваше странен стържещ звук, който след 2-3 минути каране изчезваше. Вчера смених масла, филтри (горивен филтър също) + масло на скоростната кутия и вечерта звука стана по-сериозен с тракане и не изчезваше дори и след загрял двигател. През годината два три пъти ми е гаснела колата на свободна, изведнъж губи обороти, но ставаше много рядко. Днес сутринта, колата не иска въобще да запали, появяват се светлините, на диагностика (китайска ОБД която имам) не записва никаква грешка. Мерих акумултора с мултицет, има ток. Съмненията са ми SCV клапан, бендикс (стартера е сменян миналата година и не мисля че е от него), алтернатор (но пък нямаше да има никакъв ток, наскоро имах проблеми с ролки и ремък на алтернатора, сменях го три пъти понеже се чупеше, но там дава грешка и се разбира моментално какво е и нямаше този стържещ звук). Утре ще я карам на сервиз, но ако някой може да ме насочи къде да търся проблема, ще съм много благодарен.
Поздрави,
Стефан
Стържещ звук при студен двигател