Нов Автомобил - Камри хибрид / Lexus IS300h / Mercedes C200?
-
- Благодарил/а: 197 пъти
- Получена благодарност: 120 пъти
Е, точно. Безумие е, даже и в Германия. Бих, по този повод, споделил и една случка от миналия месец. Оффтопик е, но ще си го позволя в моята тема, все пак е шокиращо интересно. Та....Сестра ми има, освен Ауди-то, един Ленд Крузер 2014г. Работния кон! Живее в Инсбрук, колата се сервизира там. Но за големите обслужвания я дава на този наш човек да я сервизира в София (излиза много по-евтино, и го прави много по-кадърно, просто с любов към детайла, пък и все имаме повода, че някой е напред назад между Инсбрук - Розенхайм и София). Моят човек ми върна Лексуса отремонтиран миналия месец и беше уговорката да вземе Крузъра за голямо ТО с ангренаж, всички масла (включително кутията, диференциали) и тем подобни....помотахме се с него с Крузъра заедно в района и изведнъж колата взе да прави ужасяващи звуци като на износени накладки и дискове...
Слиза той и гледа- отзад накладките на минимум, направили едни деруги в дисковете. Сестра ми вика..."е то преди няколко хиляди ги сменяха????" Нашият си замина към София с колата, бяха пристигнали буквално без спирачки, с почти изпаднала накладка само на металната основа. Ужасяващо изживяване. Каква е поуката за мен: в "реномиран" тиролски сервиз или някой чирак е "правил" колата и е забравил да смени накладките (но са касирани като сменени)...или сестра ми (като жена например) е излъгана гнусно...И двата варианта са адски долни, но ето го фактът. Нямам думи. Явно, освен ако не караш БАШ нова кола, на която САМО масло се сменя, си загазил в днешно време. Това е!

Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line ->
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
-
Ъпдейт на 184 000км. За мен мистериозно ми се разсвириха задните два лагера на главините, в рамките на има няма 1500км разлика. Факт, учудих се много, защото досега на моите коли такова нещо НЕ се е случвало, даже и за доста повечко километри (Королата е на 234к.). Ядосах се, но механикът в Лексус твърди, че било нормално за толкова километри (преди десетилетия даже заминавали на по има няма 100к, не знам какъв е вашият опит). Релакс гаранцията покрива почти всичко друго по окачването, но лагерите СЛЕД 160 000км НЕ, явно и те ги смятат за консуматив, не знам. За сега толкова, надявам се да нямам ядове скоро и с предните, че мразя ходенето по сервизите и седенето без кола. Ще пиша планово, като мина 200 000км за голям ъпдейт какво що по колата, която иначе продължава да ме радва много.
Поздрави
Поздрави

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 114 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Качеството на лагерите глобално се влоши.
Количеството грес вътре също намалява прогресивно през годините.
При XE30 задната ос е с лагер-главини - по-скъпи от отделен лагер, но за Ваше спокойствие и последните, които видях лично, бяха направени в Япония според кашона.
Шасито, за което ги доставихме беше на 289к км - сменени симетрично за спокойствие на собственика при 1 повреден лагер.
В този ред на мисли проверете задните спирачки - има тенденция да "клеясват" на хибридните установки поради рекуперирането с предните.

Количеството грес вътре също намалява прогресивно през годините.
При XE30 задната ос е с лагер-главини - по-скъпи от отделен лагер, но за Ваше спокойствие и последните, които видях лично, бяха направени в Япония според кашона.
Шасито, за което ги доставихме беше на 289к км - сменени симетрично за спокойствие на собственика при 1 повреден лагер.
В този ред на мисли проверете задните спирачки - има тенденция да "клеясват" на хибридните установки поради рекуперирането с предните.
-
Благодаря, Akima! Да, явно качеството на всичко пада, малко или много. Нямам опит как е било с лагерите на IS250 ХЕ20, например. Но при мен си заминаха, ако тръгне и преден- сменям направо и двата, нямам време 4 пъти да ходя в сервиза. Задните ги смениха с оригинални за ок. 500Е на парче (предложиха ми алтернативни за по 300, но отказах, не знам дали с право или не...). Настоях и гайките на главините да сменят (поспорихме с механика, но намерих навсякъде инфо, че са за "еднократна" употреба, резбата била се деформирала с цел да се самоусигурят срещу развиване). Да, спирачките бяха на 130 000 бая клеясали, та ги правихме цялостно тогава. Аз като цяло гледам 1-2 пъти седмично да намалявам плавно от към 150 до 40-50кмч на N, че да ги "прочиствам"... Но, да, ще ги имам предвид. Благодаря за съвета 
ОС. Ще използвам да попитам- имате ли представа колко би струвал оригинален преден, за да си знам информативно, когато му дойде редът? Предполагам цената би била идентична в България и Германия.

ОС. Ще използвам да попитам- имате ли представа колко би струвал оригинален преден, за да си знам информативно, когато му дойде редът? Предполагам цената би била идентична в България и Германия.
- max-2
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 122 пъти
Интересно е дали може да се гресират допълнително? Аз съм сменял един лагер на карината и тогава гресирах и другите. Не са мръднали от тогава. Смяна на 200000, сега е на 470.
Carina E 4AFE LB 1992