Доставка на НОВИ автомобили 2025 - срокове и процедури
-
- Автомобил: C-HR, 2.0, HEV
- Благодарил/а: 55 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Има, при мен гумите са записани в предварителния договор за поръчката, предполагам и при другите колеги е така. Яд ме е че в приемо-предавателния протокол не записах, че не съм получил обещаните гуми по промоцията и сега могат да кажат, "Ами ние ти дадохме гумите, какви гуми чакаш?" Абе с една дума, парите са платени, колата е получена, чакаме от ТМ Ауто да имат добро сърце и да ни дадат обещаните гуми някога, може би тази зима.
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 798 пъти
- Получена благодарност: 296 пъти
И те така си казват (ако изобщо Ви мислят) - "Защо да бързаме гумите и без това до зимата не им трябват!" 

- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Здравейте,
Искам да ви посъветвам, дръжте всичко обещано фигуриращо в предварителния договор да го има и в окончателния такъв. Също така като приемате колата я огледайте добре, включително и обещания комплект зимни гуми с джанти дали ги има в багажника и след това подписвайте приемо-предавателния протокол. При липсата или забележите, че нещо не е както трябва с колата козметично, оборудване или каквото и да било различно от поръчката го упоменете в протокола.
Желая успех на всички настоящи и бъдещи клиенти поръчали си тойота като марка!
Искам да ви посъветвам, дръжте всичко обещано фигуриращо в предварителния договор да го има и в окончателния такъв. Също така като приемате колата я огледайте добре, включително и обещания комплект зимни гуми с джанти дали ги има в багажника и след това подписвайте приемо-предавателния протокол. При липсата или забележите, че нещо не е както трябва с колата козметично, оборудване или каквото и да било различно от поръчката го упоменете в протокола.
Желая успех на всички настоящи и бъдещи клиенти поръчали си тойота като марка!
-
- Благодарил/а: 4 пъти
Като се има предвид практиката в Тойота (описана от доста хора тук) първо да си платиш колата, а после да си я видиш, аз лично не разбирам с какво въпросният приемо-предавателен протокол защитава клиента. След като колата е платена, ако се окаже, че колата има дефекти, или че липсва оборудване, какво ще принуди ТМА (примерно) да си коригира пропуските? Не могат ли просто да ме пратят по дяволите и аз от там да трябва да се занимавам с комисии и арменски попове за моя сметка? Не троля, питам сериозно.BaiDobry написа: ↑24 Авг 2025 20:08 Също така като приемате колата я огледайте добре, включително и обещания комплект зимни гуми с джанти дали ги има в багажника и след това подписвайте приемо-предавателния протокол. При липсата или забележите, че нещо не е както трябва с колата козметично, оборудване или каквото и да било различно от поръчката го упоменете в протокола.
-
- Благодарил/а: 33 пъти
- Получена благодарност: 196 пъти
Въпреки подписания протокол, мисля че има срок през който да се поиска липсващото или евентуално обезщетение. Но когато се отнася за консуматив, както в случая - трябва да се съгласят, че е липсвал при предаването. И при всички случаи - трябва да носят отговорност - да дължат обезщетение.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- BaiDobry
- Автомобил: Toyota RAV4
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Здравейте,Sunstrooper написа: ↑26 Авг 2025 10:44 Като се има предвид практиката в Тойота (описана от доста хора тук)
Ще се промени това, че ще имаш документи с които да си потърсиш правата пред компетентните органи, ако си платил за нещо, което не са ти предоставили да видиш, а си го платил предварително.
Защото ако не фигурират данните(модификация, оборудване, подаръци и прочее) от поръчката в окончателния договор и след това не са упоменати, като липса в приемо-предавателния протокол всички ще ти кажат да пиеш "една студена вода", а ти ходи доказвай, че нямаш "сестра".
Поздрави!