Алтернатор не зарежда винаги
- Rocky112
- Автомобил: Avensis 1.8 VVTI
- Благодарил/а: 19 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Не намерх по конкретна тема от тази. Пиша за тез, които смятат да монтират алтернатор нов, стар или върнат от ремонт. На долното ''ухо'' от към корпуса на диодния блок има ПЛАВАЩА КЛИНОВИДНА ВТУЛКА, , която се идърпва от самоя болт. Важното е преди монтаж да се очука, раздвиже, напръска с WD, и се освободи от клина. Самия болт си я издърпва при стягане. Внимава се като се раздвижва да не се чупи ухото. Казвам го, защото никъде не го прочетох, нито пък видях на клип в тубата, а го разбирам сега по неволя. И няма как да го забравя, защото ръцете още ми са премръзнали от вчера при 0 гр.
Avensis 1.8 VVTI /06г.
-
- Автомобил: Корола Е120 1.6
- Благодарил/а: 6 пъти
Здравейте,
Ще ползвам тема на колегата. Колата е Корола 2003г е120 1.6 бензин. Имам я от под година. Смених в началото акумулатор. Имаше проблем със зареждането, рециклираха ми уж генератора. Наложи се по стечение на обстоятелствата да сменя майстора. Скоро колата остана без ток, в градски условия. Сложих друг акумулатор и я закарах на сегашния майстор. Казвам директно, че не разбирам нищо, освен общо знание какво прави акумулатора и генератора. Замери го и ми сподели, че като цяло е слаб за модела (ако запомних правилно 80а) и има проблем на място при пуснати климатик фарове и тн консуматори, тогава е под 13V. Попрочетох малко тук,но май това е нормално за модела? И като че ли не това ще ми е проблема. Колата се кара често извън града, не е мъчена само градско.
Ще ползвам тема на колегата. Колата е Корола 2003г е120 1.6 бензин. Имам я от под година. Смених в началото акумулатор. Имаше проблем със зареждането, рециклираха ми уж генератора. Наложи се по стечение на обстоятелствата да сменя майстора. Скоро колата остана без ток, в градски условия. Сложих друг акумулатор и я закарах на сегашния майстор. Казвам директно, че не разбирам нищо, освен общо знание какво прави акумулатора и генератора. Замери го и ми сподели, че като цяло е слаб за модела (ако запомних правилно 80а) и има проблем на място при пуснати климатик фарове и тн консуматори, тогава е под 13V. Попрочетох малко тук,но май това е нормално за модела? И като че ли не това ще ми е проблема. Колата се кара често извън града, не е мъчена само градско.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 174 пъти
- Получена благодарност: 654 пъти
Прешкури си окислените маси в двигателя. Специфично тази на минусовата клема на акумулатора, към купето, но не само нея.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...