Toyota RAV4 Prime 2021-2025 - Мечтаният автомобил?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
georgi_et
Автомобил: RAV4 Plug-in Hybrid
Благодарил/а: 38 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от georgi_et » 19 Авг 2025 11:59

Най-накрая успях да намеря време и да си монтирам допълнителните пластмаси върху задните подкалници. Разликата е огромна и наистина предпазват от натрупването на кал и пясък по задните врати и прагове. Преди трябваше задължинето с водоструйката да се мият, защото имаше насъбрани много боклуци и песъчинки, а сега може и само с парцал да се мине без да задира.
Монтажът е изклюително лесен. Отне ми не повече от 5 мин на подкалник, без сваляне на гумата, както и без никакво допълнително дупчене или изрязване, като ползвах крепежите на колата и по една допълнителна щипка, включена в комплекта.
Самите пластмаси прилепват идеално и не стърчат никъде. Определено си заслужава. :thumbsup:

PS: Става дума за този тип пластмаси, за които говори колегата Мирослав Петков.

simichoil
Автомобил: Rav4 Plug-In Hybrid
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 11 пъти

Мнение от simichoil » 19 Авг 2025 14:37

georgi_et написа: 19 Авг 2025 11:59 PS: Става дума за този тип пластмаси, за които говори колегата Мирослав Петков.
Може ли каталожен номер или линк за поръчка? Благодаря :)

Аватар
Monster
Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
Благодарил/а: 168 пъти
Получена  благодарност: 123 пъти

Мнение от Monster » 19 Авг 2025 18:07

Аз ги бях купил от Алиекспрес (още февруари 2023 година), но след като цяла година ме домързя да ги инсталирам на моята Равка ги продадох на georgi_et миналата година. Като гледам и на него му е отнело около година да се реши да ги инсталира, но поне звучи, че се е справил доста бързо (със сигурност доста по-бързо в сравнение с времето, което щеше да е нужно на моите две леви ръце). :D В историята на поръчките ми в Алиекспрес продуктът се води "Mud Flaps For Toyota RAV4 2020 2021 2022 Set Mudflaps Splash Guard Matte Protection Mudguards Car Accessories Wheel 4pcs", но нормално две години и половина по-късно линкът вече не е активен. Като потърсих "Mud Flaps for Toyota Rav4" в страничката на същия "продавач" в Алиекспрес ми излиза този линк, та предполагам са същите. Така или иначе ако потърсиш със същите ключови думи в глобалната търсачка на Алиекспрес със сигурност ще излязат още много различни "продавачи" на подобен артикул и ще можеш да си харесаш някой от всичките китайци на база на цена/ревюта. Успех и дано си по-решителен за инсталирането им след пристигането на пратката. tongue.gif

Публикувай отговор