Тойота Аурис 2008г. 1.6 124к.с. прекъсва на бензин
-
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте колеги! Имам проблем с Тойота Аурис 1.6 бензин. Миналата година ми монтираха нов газов инжекцион. След известно време започна да прекъсва и на газ и на бензин. Излезе бобина. На следващия месец изпатка друга бобина и така и трета. На четвъртата бобина майстора смени и свещите. От миналия месец започна да прекъсва пак, но само на бензин. На газ си върви перфектно, само сутрин като запали на бензин парпарисва, но сега е топло и бързо обръща на газ. След една седмица се оправи сама, но след една седмица пак започна да прекъсва само на бензин Закарах я на един майстор, на диагностика показа проблем трети цилиндър. Реши,че е бензинова дюза, защото на газ си работи перфектно. Смени местата на втори и трети цилиндър дюзите и му показа, че на втори вече е грешката.На другият ден е намерил 2-3 бензинови дюзи втора употреба, когато сложил от тях, грешката пак се върнала на трети цилиндър. Не можа да я поправи. Вече месец се кара само на газ без проблем, но това трябва да се оправи. Попитах в Тойота Пазарджик, от там ме отхвърлиха, защото газовата не била оригинална.Повечето случаи на газ прекъсва, при мен е обратното. Някой да се сблъсквал с такива проблеми? Може да ме насочите към добър майстор в района на Пловдив, Асеновград....
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 765 пъти
- Получена благодарност: 291 пъти
Спри газта от бутилката и виж как върви. Може да се дави..

-
- Получена благодарност: 1 път
Със сигурност няма да е от това! Имаше случай,когато ми свърши газта по време на движение и прехвърли на бензин, веднага започна да парпарисва.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 624 пъти
Дюза/дюзи. Клапани. Кабели на дюзите.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...