Здравейте,
Колата е Ярис 2017, 1.33, бензин. Медиата е показаната на снимката по-долу. Това, което се случва с нея е че в момента в който се напече малко (достатъчно е да съм карал 5-10 мин) и тъча спира да реагира. В момента, в който се охлади (примерно постои половин час на сянка) тъча почва да работи отново. Това, което ме интересува е - това някакъв фабричен дефект ли е или конкретната медия би следвало да има проблем. И съответно - това понадлежи ли на оправяне или трябва да търся друга? Ако да - само китайските андроиди ли са алтернативе (т.е. някоя оригинална медиа от друг модел на Тойота ще бъде ли съвместима?)? И ако да - какъв е абсолютния минимум (рам/ром) при който медиата би вървяла нормално (не става въпрос да инсталирам каквото и да е, а да ползвам стандартните функции - блутут, радио, камерата и навигация?
Проблем с медиата на Ярис 2017
- imthedevil
- Автомобил: Toyota Yaris (2017)
- Обратна връзка:
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 59 пъти
- Получена благодарност: 86 пъти
Проблема най-вероятно ти е в някоя спойка по платката(студена спойка се казва) и по принцип не се открива много лесно, но пък решението е като се презапоят всички спойки.
caryЦар
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 167 пъти
- Получена благодарност: 616 пъти
Или е дефектирал вентилатор ако има. И прегрява. Отваряй, огледай за вентилатори и смени термопастата по радиаторите и вентилаторите. Купи си качествена (и скъпа) паста, за да не отваряш пак след 1-2 години.
Мислех си и за кондензатори, но там обикновено не тръгва в началото, и като постопли тръгва.
Мислех си и за кондензатори, но там обикновено не тръгва в началото, и като постопли тръгва.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Тц...тц...тц...
--
Тц...тц...тц...
- imthedevil
- Автомобил: Toyota Yaris (2017)
- Обратна връзка:
Аз нищо няма да отварям, понеже не разбирам. По-скоро ще съм благодарен ако ми посочите някой (за София), който би могъл да го погледне/евентуално и да го оправи - ако е възможно. Стига това действие да не струва, колкото би струвало да сменя самата медиа.