Toyota C-HR PHEV
Hursa
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 47 пъти
- Получена благодарност: 138 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Митхат » 06 Фев 2024 10:32
Докато батериите не направят накакъв гигантски скок....Плъгинът си остава най- добрият вариант.
Митхат
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 64 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от FearSoft » 06 Фев 2024 10:53

Който може да си позволи plug-in (цифрово и логистично) - ОК. Наистина си е доста по-голяма инвестиция от нормалния хибрид и идва със своите особености и изисквания. За мен, човек без собствен гараж, вторият вариант си е оптимален - и откъм паричен разход, и откъм гориво, обслужване и ремонт. Хубаво е все пак, че хората имат от какво да изберат. Не е огромен избор, но не е и като през осемдесетте години

FearSoft
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 217 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от BOz » 06 Фев 2024 10:57
Ами грешно четеш. Още от 1-ви клас се тренира освен четене, а и разбиране на прочетеното.

Хайде дефинирай в изречението, което постави, къде се намеква, че ще има липса на гараж. Или повдигането на твоята теза, че плъгин хибрида ще се ползва като обикновен, без да се зарежда. Май въобще не разбираш идеята на изреченията.
Нещата са супер елементарни - или имаш къде да го зареждаш, или не. Това е твоята теза за "ненужно" от плъгин хибрида. Което е нормално и разбираемо.
А другото е дали има икономическо обосновано решение да вземеш плъгина, защото би го изплащал ХХ километра. Особено вземайки предвид и начина му на използване с повече извънградско каране.
Просто четене с разбиране трябва да тренираш.

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Hursa » 06 Фев 2024 11:30

Та май вие трябва да обърнете внимание на тренировки по споменатата дисциплина

Hursa
-
- Автомобил: Yaris XP21, 1,5 Petrol
- Благодарил/а: 45 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от borisfx » 11 Юни 2025 12:19
borisfx
ico1
- Nikon_25
- Автомобил: Toyota C-HR PHEV
- Получена благодарност: 2 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Nikon_25 » 11 Юни 2025 16:31
Реално аз съм застрахован при Брокерите на Toyota и застрахователя изиска имобилайзер, който беше монтиран преди да взема автомобила си. Така че нямаш грижата да ходиш да правиш това. Имобилазера е монтиран от "Джей анд Джей" и при подновяване на застраховката, застрахователя иска да минеш на профилактика/проверка при тях. (аз вече прескочих една година с моя CH-R PHEV).
Това е по въпроса за застраховките, но мисля че зависи и от стойността на автомобила, ако е по-ниска може и да не се изисква имобилайзер.
Относно разхода (това е за тези които се интересуват), аз съм изминал около 5000 км градско (на ток) и почти толкова извънградско (комбинирано ток и хибрид) и за сега само градския режим съобразен с цената на нощната тарифа (зареждам всяка нощ) и приравнен към средната цена на бензина за тази година излиза, че карам с 1,0-1,1л/100км. А за целия пробег средно (пари дадени за ток и за бензин) приравнен на средната цена на бензина излиза че съм карал със среден разход 3,4-3,5л./100км (говорим за пробег от почти 10000км за тази една година). Това е моята практическа равносметка.
Nikon_25
-
- Автомобил: Yaris XP21, 1,5 Petrol
- Благодарил/а: 45 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от borisfx » 11 Юни 2025 17:49
В такъв случай, автомобилът сигурно е на лизинг. Кой е застрахователят - Булинс ли? Чакам да ми доставят един C-HR но няма да е PHEV a само HEV, така че цената му ще е по-ниска. Няма да е на лизинг и се чудя дали ако съм при друг застраховател ще ми иска да слагам допълнителен имобилайзър.Nikon_25 написа: ↑11 Юни 2025 16:31 Реално аз съм застрахован при Брокерите на Toyota и застрахователя изиска имобилайзер, който беше монтиран преди да взема автомобила си. Така че нямаш грижата да ходиш да правиш това. Имобилазера е монтиран от "Джей анд Джей" и при подновяване на застраховката, застрахователя иска да минеш на профилактика/проверка при тях. (аз вече прескочих една година с моя CH-R PHEV).
borisfx
ico1
- Nikon_25
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Nikon_25 » 11 Юни 2025 19:20
Не е на лизинг, но е с пълно каско при Дженерали. От Тойота ми казаха че работят най-добре с тях, т.е. при щета, тя се завежда, получава се възлагателно писмо, оправя се щетата и Застрахователя и Тойота си оправят взаимоотношенията, без намеса от моя страна. Да, застраховката е висока, тъй като това е PHEV GR.
Както каза колегата, при друг застраховател и по-ниска стойност може и да не искат никакви допълнителни средства.
Интересното беше, че не се изисква аларма и от Тойота ми твърдят, че вече нямало коли с аларми (говорим за нови)
Nikon_25
ico1
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 360 пъти
- Получена благодарност: 395 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от slowtraveler » 11 Юни 2025 22:16
Имобилайзер има

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- ico1
- Автомобил: LEXUS RX 450hl
- Благодарил/а: 54 пъти
- Получена благодарност: 66 пъти
Toyota C-HR PHEV
Мнение от ico1 » 11 Юни 2025 22:29

ico1
- Nikon_25
Toyota C-HR PHEV
Мнение от Nikon_25 » 12 Юни 2025 11:18
Nikon_25
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru