Бутон START STOP не включва.

GORGEVERSO1980
Автомобил: Corola Verso 1.8 2007

Мнение от GORGEVERSO1980 » 24 Апр 2025 16:20

Здравейте колеги,карам Тойота Корола версо Роботизирана скоростна кутия бензин 129 коня 1,8 2007г. Преди известно време сменях динамо,после бутона старт стоп започна да прави проблем с паленето отидох на майстор смениха втулки и четки на стартер,вземам си аз колата обаче пак проблем с бутона старт стоп.Отивам при майстора той ми казва че акумулатора има волтаж нямал ампераж.Купувам аз нов акумулатор и пак проблем със старт стоп бутона,не стартира двигателя.Майстора ме прати при човек с компютър уж да изчисти грешки и да синхронизира нещата но пак нищо.Като разлашкам лоста на ляво на дясно после стартира двигателя.МОЛЯ ЗА СЪВЕТ от къде да тръгна за да установим проблема.БЛАГОДАРЯ предварително.

gena_bs
Автомобил: служебен
Благодарил/а: 327 пъти
Получена  благодарност: 90 пъти

Мнение от gena_bs » 24 Апр 2025 18:40

От читав диагностик и евентуално електротехник!
Вероятен проблем със селектора на кутията или някой изключвател в / около него. Нямам идея какъв е моделът на кутията ти.
ECU очаква сигнал от нея (от селектора по-точно), че е в съответното положение и тогава позволява стартиране на двигателя.
Може да е и управлението на самата кутия, но по симоптомите е по-малкия дявол, според мен.
Без диагностика няма как да се конкретизира проблема. Или само от колега, запознат с конкретните заводски "болести" на робота.

Аватар
mapamop
Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
Благодарил/а: 158 пъти
Получена  благодарност: 571 пъти

Мнение от mapamop » 25 Апр 2025 00:12

Clutch start button / бутона на машинката за спирачката. Clutch start няма заради автоматичната кутия.
Стелката под педалите
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.

Публикувай отговор