Странно цъкане при палене
Няма ги на капачката. Там са показани само бушоните отпред.
Ходих да сменям гуми и едва се прибрах. Цъкането стана постоянно и непрекъснато. Колата започна да се тресе цялата, да прекъсва и няколко пъти ми изгасна в движение. Аз зачистих масата, един по един свалих и зачистих бушоните. Където видях връзки разкрачих и закачих отново. Никакъв резултат. Само че реших да пробвам с копчето дето се превключва газ бензин. Има кабел, който води до една малка кутийка с платка. Като разкрачих и закачих връзките цъкането моментално изчезна и колата се оправи все едно нищо не е било. Минах 60 км и беше перфектно, но малко преди вкъщи пак започна да цъка и вече не помагаше копчето за газ. Сега едвам пали и не държи обороти. Струва ми се, че на газ положението е по зле от на бензин. Смятам сега да махна алармата,която и без това не бачка да не би да е от нея. Поставяна е допълнително. После може пак да си играя с копчето за газта. Номерът на рамата е JTDER28E5037406. Ще съм благодарен на всякакво съдействие.
Ходих да сменям гуми и едва се прибрах. Цъкането стана постоянно и непрекъснато. Колата започна да се тресе цялата, да прекъсва и няколко пъти ми изгасна в движение. Аз зачистих масата, един по един свалих и зачистих бушоните. Където видях връзки разкрачих и закачих отново. Никакъв резултат. Само че реших да пробвам с копчето дето се превключва газ бензин. Има кабел, който води до една малка кутийка с платка. Като разкрачих и закачих връзките цъкането моментално изчезна и колата се оправи все едно нищо не е било. Минах 60 км и беше перфектно, но малко преди вкъщи пак започна да цъка и вече не помагаше копчето за газ. Сега едвам пали и не държи обороти. Струва ми се, че на газ положението е по зле от на бензин. Смятам сега да махна алармата,която и без това не бачка да не би да е от нея. Поставяна е допълнително. После може пак да си играя с копчето за газта. Номерът на рамата е JTDER28E5037406. Ще съм благодарен на всякакво съдействие.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 155 пъти
- Получена благодарност: 559 пъти
Грешен VIN.
Какво се случва ако изобщо не закачиш бутона за превключване на газ/бензин, затвориш крана за газта на бутилката и махнеш предпазителя на газовата уредба? Че май пак някой газаджия е за пребиване....isoti написа: ↑10 Мар 2025 15:31 Като разкрачих и закачих връзките цъкането моментално изчезна и колата се оправи все едно нищо не е било. Минах 60 км и беше перфектно, но малко преди вкъщи пак започна да цъка и вече не помагаше копчето за газ. Сега едвам пали и не държи обороти. Струва ми се, че на газ положението е по зле от на бензин. Смятам сега да махна алармата,която и без това не бачка да не би да е от нея
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
- Благодарил/а: 24 пъти
- Получена благодарност: 159 пъти
Да не е проблем със захранването на клапаните отварящи съответно бензиновата/газовата "магистрала".
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 155 пъти
- Получена благодарност: 559 пъти
И на мен ми изглежда така - някой газаджия е осрал кабелите.
Бензиновата помпа по спомен на Авенсис Т25 минава през Circuit Opening Relay и след това EFI RELAY/EFI2 Relay (не помня точното име на релето). Това беше причината да го пратя в по-предната част на темата да провери релетата.
Неизвестния въпрос е какво е направил газаджията за да спре притока на бензин - прекъсва захранването на някое от тези релета, прекъсва само захранването на бензиновата помпа или бог знае какво е сътворил. Напоследък гледах че го правят по-елегантно и спират захранването на дюзите, като го прехврълят през реле, и не пипат бензиновата помпа.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 295 пъти
- Получена благодарност: 82 пъти
mapamop абсолютно прав!
Проблемът е в контролера на газовата и/ или връзките (конектори + проводници) към него.
Ако пък е свързан и по CAN (OBD), това обяснява поведението на автомобила.
Кодове на грешки има ли някакви?
Интересното е дали пишман-газаджията ще си признае и оправи грешката? За собствена сметка, разбира се.
Релетата трябва да са описани в Ръководството за експлоатация на автомобила.
Пишеш в търсачката модел на автомобила, двг, година, fuse box или както там се води и си готов.
Всеки производител си кръщава разпределителните кутии както му кефне. Даже понякога и на различни свои модели.
Проблемът е в контролера на газовата и/ или връзките (конектори + проводници) към него.
Ако пък е свързан и по CAN (OBD), това обяснява поведението на автомобила.
Кодове на грешки има ли някакви?
Интересното е дали пишман-газаджията ще си признае и оправи грешката? За собствена сметка, разбира се.
Релетата трябва да са описани в Ръководството за експлоатация на автомобила.
Пишеш в търсачката модел на автомобила, двг, година, fuse box или както там се води и си готов.
Всеки производител си кръщава разпределителните кутии както му кефне. Даже понякога и на различни свои модели.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 43 пъти
- Получена благодарност: 52 пъти
А възможно ли е газаджията да е прекъснал веригата след това реле и там да е осрана работата?
Тогава колкото и релета да смениш ефекта ще е нулев.
Тогава колкото и релета да смениш ефекта ще е нулев.
caryЦар
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 295 пъти
- Получена благодарност: 82 пъти
БГ е страната на неограничените възможности!
А на мен не ми е силната страна гадаенето, за съжаление!
Особено, когато няма никаква полезна информация за проблема!
Нито код на двг, нито марка и модел на газовата система, нито вид на компонентите, ако е сбирщайн.
Нищо стойностно, общо казано!
За настройки, параметри, горивни карти въобще не питам!
Нито код на двг, нито марка и модел на газовата система, нито вид на компонентите, ако е сбирщайн.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 81 пъти
- Получена благодарност: 64 пъти
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
Проблемът е решен! Наистина се оказа, че колата губи маса. Компютърът имал две разводки едната, от които била хваната с болт към главата, на който резбата е била прецакана. Съответно жичкаджията хвана маса от друго място и сега всичко е ок.gena_bs написа: ↑10 Мар 2025 18:48 БГ е страната на неограничените възможности!
Благодаря на всички отзовали се!