П.п несув е нова дума ,да не ме поправяте...
За логиката и рационалността
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 48 пъти
- Получена благодарност: 143 пъти
Имам и Сув и несув,ами несув май по ми харесва .
-
Hursa
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 209 пъти
Е и аз не съм "удрял тампоните". Вземете и трактор, също не бихте ударили тампоните.slowtraveler написа: ↑10 Мар 2025 14:04 Факт е, че с леките автомобили доста често съм удрял 'тампон' на сгънато докрай окачване... Със СУВ-овете май това не ми се е случвало нито веднъж
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 404 пъти
- Получена благодарност: 436 пъти
Нормално е - всеки човек има различни приоритети и 'кантар'
Вкъщи първо бяхме с два леки автомобила, след това СУВ+лек автомобил..
Аз взех втория СУВ след като лекият ми 'основен' автомобил почна да престоява месец без да бъде мръднат от паркинга, защото ми бе по-удобно със СУВ-а на жената
На някои не им бе удобно да се качват в СУВ-а (смъкнат до най-ниско положение) - така, че няма универсално решение
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 48 пъти
- Получена благодарност: 143 пъти
Някак си мощната лека кола ме слуша по добре,по податлива на изтегляне,на спиране,на криволичене,и някак комфорта вътре ми по харесва.
Онзи ден ме возиха в един голям майбах сув,ами усеща се като голям сув.
Онзи ден ме возиха в един голям майбах сув,ами усеща се като голям сув.
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 71 пъти
- Получена благодарност: 114 пъти
Като ви чета постовете за странични ускорения, маси и тем подобни - все едно всички сте някакви състезатели. Не че не се произвеждат спортни СУВ-ове. Но ... собствениците им обикновено не пишат по такива форуми!
Иначе за повечето хора важи приказката, че който се е качил на СУВ не слиза от него. И аз спадам към тази група вече повече от 10 год.
А и този спор е малко безсмислен - като много други.
Всеки сам си преЦеня.
Иначе за повечето хора важи приказката, че който се е качил на СУВ не слиза от него. И аз спадам към тази група вече повече от 10 год.
А и този спор е малко безсмислен - като много други.
Всеки сам си преЦеня.
caryЦар
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Това сигурно е така .Поне такава е статистиката.
Да гледаш на нещата от високо е заразно.
Сигурно следващото е влекач,самолет и космически кораб
Това сигурно е така .Поне такава е статистиката.
Да гледаш на нещата от високо е заразно.
Сигурно следващото е влекач,самолет и космически кораб
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
- zorbata
- Автомобил: RAV4 GR PHEV
- Благодарил/а: 71 пъти
- Получена благодарност: 114 пъти
-
Мирослав Петков
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 94 пъти
Ти карал ли си някога мощна кола! Не ми вади очите с тоя Авенсис ,моля те!Тинк написа: ↑09 Мар 2025 20:30А не, тия да си ги карат хамериканците. Това сигурно е с 4 литров двигател и гори 16/100.![]()
За какво ми е?
А пък аз трябва да се мъча с моя Авенсис. Който отгоре на всичко е и твърде мощен - 150 к.с. му идват малко в повече. Редовно оставям другите коли на светофара с по няколко дължини отзаде. Мисълта ми е, че мощната кола провокира и мощно каране.
-
Тинк
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 25 пъти
Колега, не се хваля с моя Авенсис Т25, а се оплаквам, че ми е твърде мощна. Постоянно ме провокира да изстисквам и последните нютонметри от нея.Мирослав Петков написа: ↑10 Мар 2025 23:52 Ти карал ли си някога мощна кола! Не ми вади очите с тоя Авенсис ,моля те!
Относно мощна кола, ми сигурно не съм карал, ама нямам и желание. Само че имам една забележка към любителите на мощните коли - ходете си ги карайте на Нюрбургринг. Магистралата не е писта, където да си тествате мощните коли за сметка на всички останали. Сметка, която се плаща с нерви, кръв и трупове.
Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
- BOz
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 242 пъти
Да си келеш на пътя го определя индивида зад волана. И със 150 коня винаги може да си пръв на светофара в града, до следващата пешеходна пътека след 500 метра да си със 130, да хлъзнеш колата през таван и да утрепеш 10 човека, които си чакат рейса на спирката. И това да го наблюдава някой с М5-цата, който си оставил на светофара.
Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
Мирослав Петков
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 94 пъти
BOz, Много правилно го написа! Тези екземпляри, които си мислят че карат безопасно , държат лявата лента на магистралата и не я освобождават , защото видиш ли разрешената скорост била еди каква си - са по опасни от хората със спортни автомобили. Те не осъзнават ,че чувството за стабилнос при 200 км/ч е същото като при 60 км/ч със техните асматици! Те не осъзнават че тези коли са три пъти , по бързи , по сигрни,по стабилни от техния автомобил. А това за което съвсем не им идва на ум в пилешкия им мозък е ,че и спира 4 пъти повече от техния автомобил!
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 67 пъти
- Получена благодарност: 125 пъти
Мирослав Петков,
Тези хора, които посочвате, карат с разрешената от закона скорост. Това, че са в лявата лента е по-скоро поради факта, че дясната е в лошо състояние за подобна скорост, но на Вас май това не Ви минава през мозъка. Не знам пилешки или пуешки е, няма значение.
А що се отнася до "сигурността" - никой не е отменил човешкия фактор. Колата Ви може да претъпкана с електронни екстри, но май забравяте, че електрониката се поврежда? Че разните му сензори не работят при определени атмосферни условия, например сняг? Но е много лесно да съдиш и квалифицираш останалите... Не забравяйте, че не сте сам на пътя!
Тези хора, които посочвате, карат с разрешената от закона скорост. Това, че са в лявата лента е по-скоро поради факта, че дясната е в лошо състояние за подобна скорост, но на Вас май това не Ви минава през мозъка. Не знам пилешки или пуешки е, няма значение.
А що се отнася до "сигурността" - никой не е отменил човешкия фактор. Колата Ви може да претъпкана с електронни екстри, но май забравяте, че електрониката се поврежда? Че разните му сензори не работят при определени атмосферни условия, например сняг? Но е много лесно да съдиш и квалифицираш останалите... Не забравяйте, че не сте сам на пътя!
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23

-
nasko_jarti
- Автомобил: Avensis t 22 d4d
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
На двулентовите ни магистрали, в дясно се движат камиони (с 90 км/час) , в ляво автомобили. Интересно, колко мозъчни гънки трябва да имате, за да смятате, че всички с не спортни автомобили трябва да се движат с 90, за да можете вие да летите с 200 . А за четири пъти по-доброто спиране - не ми се коментира .
-
mirott
- Благодарил/а: 34 пъти
- Получена благодарност: 43 пъти